OECD: İnternet hattı abonesi 1 milyara ulaştı

OECD bölgesinde internet hattı abonelerinin sayısı 1 milyara ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan bir rapor, üye ülkelerde geniş bant kablosuz internet abonelerinin sayısının 1 milyara ulaştığını ortaya koydu.

OECD dijital ekonomi raporu açıklandı. Rapor, "Sektörün büyümesinin sosyal ve ekonomik faydalarına" dikkati çekerken, özel yaşam saygı ve istihdam ile ilgili endişeler konusunda da uyarıda bulundu.

Raporda, üye ülkelerden, "Özel yaşam ile ilgili bilgilerin korunması için daha fazla duyarlı olmaları ve gerekli ulusal stratejiyi hazırlamaları" istendi.

OECD ülkelerindeki 2013 rakamlarına atıfta bulunulan raporda, enformasyon ve telekomünikasyon teknolojileri sektöründe yaklaşık 13 milyon kişinin çalıştığı, bunun da OECD içindeki toplam istihdamın yüzde 3’ünü teşkil ettiği bildirildi.  

Rapora göre, bu alanda en fazla istihdamı yüzde 4 ile Güney Kore ve İrlanda sağlıyor.

En fazla düşüş Türkiye'de

OECD raporunda, 2012-2014 yılları arasında cep telefonu hizmet fiyatlarında en fazla düşüşün Türkiye, İtalya ve Yeni Zelanda’da yaşandığı bildirildi. Raporda, bu süre içinde Yunanistan ve Avusturya’da ise fiyatları arttığı kaydedildi.

Enformasyon ve telekomünikasyon teknolojileri ürün ve hizmet ihracatında Çin’in son yıllarda önemli aşama kaydettiği hatırlatılan raporda, bununla birlikte, ABD’nin bu alanda liderliği elinde tuttuğu belirtildi.  

En uzmanlaşmış ülke Güney Kore

Raporda, bilgisayar ve diğer elektronik telekomünikasyon aletlerinde en uzmanlaşmış ülke olarak Güney Kore gösterilirken, İrlanda, İsveç ve İngiltere’nin enformasyon teknolojileri alanında ileri ülkeler arasında olduğu ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir