Orta ölçekli firmalarda güvenliğe yönelik ihtiyaçlar görüyoruz!
Kamudaki payını artırmayı planlayan OKI Türkiye'nin Genel Müdürü Lusi Adut, müşterilerden ihtiyaçların toplanmasıyla birlikte, farklı uygulamaların ortaya çıktığını belirtiyor.
DERYA COŞKUN SAYIN
MİLANO - OKI'nin küçük işletmelere ve bireysel kullanıcılara yönelik yeni ürün ve çözümlerini tanıttığı Milano etkinliğinde, basın mensuplarıyla bir araya gelen OKI Türkiye Genel Müdürü Lusi Adut, OKI'nin Türkiye hedeflerini ve baskı teknolojileri pazarını değerlendirdi.
Japonya'da ilk telefonu üreten firma olarak da bilinen OKI, 1881 yılında kurulmuş hayli köklü bir şirket… OKI Türkiye Genel Müdürü Lusi Adut bu noktada, şirketin o dönemde dahi teknolojiyi hayata adapte eden bir yapıya sahip olduğunu hatırlatıyor. İş yaşamında müşterilerinin ihtiyacını karşılamak amacıyla özellikle tasarlanan bir ürün portföyü sunan OKI, aynı zamanda özel bir teknoloji ile ATM'lerde de yer alıyor. Lusi Adut söz konusu bu hizmeti şu şekilde anlatıyor: "ATM tarafında ‘recycling' yapımız mevcut. Tıpkı LED'de olduğu gibi herkes bu teknolojiyi ilk etapta çok merak etti. Şöyle ki, ATM'de para işlemi için iki farklı yapı bulunuyor. OKI'de ise bu yapı bir arada. Yani, yatırdığınız parayı aynı zamanda çekebiliyorsunuz. Bu öncelikle operasyon maliyetlerinin çok düşük olması anlamına geliyor. Aynı zamanda bu gelir-gider mekanizması sayesinde özellikle uzaktaki ATM'ler için bu yapı avantaj olarak değerlendirilebilir. Japon teknolojisi, mekanik ile elektroniği çok iyi birleştiriyor. Şu anda Finansbank ile başlatılan proje pilot olarak ve tamamen Japonya'dan yönetiliyor. Üstelik iyi bir iş ortağı; Netaş ile çalışıyoruz."
"Kamudaki payımızı artırmayı düşünüyoruz"
OKI Türkiye, 2001 yılında kriz buhranının ortasında kurulmuş bir şirket. 2002 yılının başından bu yana da Japon sermayesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Kamudaki paylarını da artırmayı düşündüklerini ifade eden Adut, ihtiyaçların müşterilerden toplandıkça daha farklı uygulamaların çıktığını belirtiyor. Adut, özellikle son bir yıldır orta ölçekli firmalarda güvenliğe yönelik önemli ihtiyaçlar gördüklerini de vurguluyor.
OKI'nin, yeni nesil cihazlarında renk konusunda kendisini geliştirdiğini kaydeden Adut, "Beşinci renk olarak ‘beyaz' eklendi. Bu yıl da ‘neon' renkler dâhil edildi. Aynı zamanda LED teknolojisi sayesinde kalın kâğıda baskı mümkün hale geldi. Kurumsal tarafta veri artmış vaziyette. Ürünlerde bir dönüşüm yaşanıyor, çok fonksiyonlu Kamudaki payını artırmayı planlayan OKI Türkiye'nin Genel Müdürü Lusi Adut, müşterilerden ihtiyaçların toplanmasıyla birlikte, farklı uygulamaların ortaya çıktığını belirtiyor ve ekliyor: Özellikle son bir yıldır orta ölçekli firmalarda güvenliğe yönelik önemli ihtiyaçlar görüyoruz. sistemlere geçilmiş durumda" diyor.
"Ağ ne kadar güvenilirse biz de o kadar güvendeyiz!"
Özellikle tanıtımı yapılan yeni nesil baskı makinelerinde ‘güvenlik' vurgusu yapılırken, Lusi Adut da mekân bağımsız olan bu baskı teknolojisinin tamamen hibrit bir baskıya dönüştüğüne işaret ederek, "Cihazların güvenliğini tamamen biz sağlıyoruz. Tabii biz her şeyden önce bir ağın içerisindeyiz. Makineler de onun bir parçası… Ağ ne kadar güvenilirse biz de o kadar güvendeyiz" diye konuşuyor.
Sağlık sektörünün, baskının çok fazla olduğu yerlerden biri olduğunun altını çizen Lusi Adut, şöyle devam ediyor: "Kamuda dijitalleşmeyi görüyoruz. Dijitalleşme ile birlikte baskıyı da çözümlemeniz gerekiyor. Bizim makinelerimiz her şeyden önce dayanıklı ve hızlı… Bu noktada, özellikle tahlil yapılan bölümlerde OKI yazıcıların sürekli faaliyetini sürdürdüğünü görebilirsiniz. Dolayısıyla, o makinenin orada doğru ve dayanıklı çalışması önemli."
OKI BASKI MAKİNELERİ İLE DİJİTAL İŞ AKIŞI HAYATA GEÇİYOR
OKI'nin yeni ürün yelpazesinin başlangıç seviyesinde uygun maliyetli C332dn ve MC363dn modelleri bulunuyor. Bu modeller olağanüstü ProQ2400 baskı kalitesine ek olarak sınıfl arındaki en yüksek hızları sunacak şekilde lanse ediliyor. İş akışlarını dijitalleştirip modernleştirerek daha hızlı büyümek isteyen işletmeler için sunulan yeni C542dn ve çok fonksiyonlu MC573, dokunmatik ekran teknolojisi ve akıllı baskı dünyasını bir araya getiriyor. OKI'nin açık platformu sXP ve entegre SENDYS Explorer yazılımı ise, OKI'nin akıllı MFP'lerini sağlık, perakende ve profesyonel baskı pazarı gibi birçok endüstride dijital iş akışlarını hayata geçirmek için ideal hale getiriyor.