Sıcaklık mevsim normallerinde

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop çevreleri yağmurlu ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don uyarısı

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Sis uyarısı

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı bulutlu. (6)

İstanbul: Parçalı bulutlu. (12)

İzmir: Az bulutlu. (14)

Adana: Az bulutlu. (19)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu. (18)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (11)

Erzurum: Parçalı bulutlu. (-3)

Diyarbakır: Parçalı bulutlu. (14)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, doğusu ise yer yer çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Genellikle parçalı, zamanla güneydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.