Taşra için 4.5G ihalesi

Haberleşme Genel Müdürlüğü nüfusu 500'den az yerleşim yerlerine 4.5G hizmeti götürülmesi amacıyla ihaleye çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, nüfusu 500'den az, 3 bin 300 yerleşim yerinde yaşayan 500 bine yakın vatandaşa GSM ve internet hizmeti götürülmesi amacıyla Haberleşme Genel Müdürlüğünce ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Yüzyılın son çeyreğinde bilgi ve iletişim teknolojilerinin büyük bir ivme kazanması nedeniyle tüm dünyada genişbant iletişime olan ihtiyacın arttığını vurgulayan Arslan, "Kırsal alanda genişbant internetin yaygınlaştırılması Bakanlığımızın hedeflerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca ekonomideki verimlilik düzeyinin ve rekabet gücünün artırılabilmesi için kamu hizmetlerinin internet ortamında etkin ve etkili sunulabilmesi, işletmelerin, vatandaşların ve kurumların bu hizmetlere elektronik ortamda hızlı bir şekilde ulaşması gerekmektedir. e-Devlet uygulamalarının gün geçtikçe vatandaşlarımızın günlük hayatının bir parçası haline gelmesiyle ortaya çıkan internet ihtiyacı da artmaktadır" diye konuştu.

Arslan, proje kapsamında 3 yılın sonunda 500 bine yakın vatandaşa 4.5G hizmetinin götürüleceğini ifade ederek, "Yaşamın olduğu her yere 4.5G'yi götüreceğiz. Böylece birçok alandaki hizmete hızlı bir şekilde erişim sağlanarak bilgi toplumuna geçiş hızlanacak" dedi.