Temassız ödemede dev işbirliği

Üç Telekom devi ile anlaşan Visa Europe, mobil temassız ödeme hizmetini yaygınlaştırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Visa Europe, CaixaBank, Orange, Telefonica ve Vodafone İspanya’da mobil temassız ödeme hizmetini yaygınlaştırmak için işbirliği yapıyor

Visa Europe ve İspanyol bankası CaixaBank, Orange, Telefonica ve Vodafone işbirliği ile Avrupa’nın en geniş ölçekli mobil temassız ödeme hizmetini hayata geçiriyor. Bu işbirliği sayesinde CaixaBank müşterileri, Şubat 2014 itibariyle temassız ödemelerini akıllı telefonları aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecek.

İspanya pazarının yüzde 80’inden fazlasını kapsayan Orange, Telefonica ve Vodafone ile yapılan işbirliği kapsamında, CaixaBank mobil ödeme hizmetini kullanan müşterilerin kart bilgileri şifrelenecek ve temassız özellikli SIM kartlarda tutulacak. Böylece, kart sahipleri, CaixaBank mobil bankacılık uygulamasını kullanarak dünyanın dört bir yanında Visa temassız logosu gördükleri noktalarda mobil temassız ödeme yapabilecekler.

"Avrupa'da daha da yaygınlaşacak"

Visa Europe CEO’su Nicolas Huss, “Visa olarak İspanya’da pazarın önde gelen oyuncularını bir araya getirerek, tüketicilere heyecan verici bir hizmet sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde mobil temassız ödemelerin İspanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Visa Europe’un yenilikçi ödeme sistemleri sunmaya yönelik yaklaşımının, ortaklardan oluşan bir ekosistem geliştirmek üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Huss, bu durumun pazara yeni ürünler sunarken en verimli ortamı sağladığını söyledi.   

CaixaBank müşterileri, mobil ödeme hizmeti ile İspanya genelindeki 325 bin Visa temassız ödeme noktasının yanı sıra, Avrupa genelindeki 1.2 milyon Visa temassız ödeme terminalinden de yararlanabilecek. Geçtiğimiz 12 ay içerisinde 15 milyon Visa temassız ödeme işleminin gerçekleştiği İspanya, Avrupa’nın bu alanda lider pazarları arasında yer alıyor (*). 2010 yılında Sitges Kasabası’nda dünyanın ilk gerçek mobil ödeme uygulamasını pilot olarak başlatan CaixaBank, 2011 yılında temassız kartları, 2012 yılında CaixaWallet uygulamasını, 2013 yılında ise sticker tabanlı ödeme sistemleri çözümü olan TAP Visa’yı müşterilerinin hizmetine sundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir