THY Science Expo için geri sayım başladı

Dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük bilim festivali THY Science Expo 2019’da proje yarışması için başvuru süreci başladı. Etkinliğin bu yıl ana teması ‘Endüstri 4.0’ olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen ve dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen Bursa Bilim Festivali için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Bilimi sokağa indiren ve bu yıl Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda 2 -5 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilecek 8. THY Science Expo’da proje yarışmasının ana konsepti ‘endüstri 4.0’ olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumlarının desteği ile tüm Türkiye’deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışmasının çağrısı yapıldı. Çocuk Mucitler, Genç Mucitler, Usta Mucitler, İnsansız Hava Araçları, Drone, Autodesk 3B Tasarım Mühendislik ve Ortaokul Model Planör kategorilerinde düzenlenecek toplamda 111 bin lira para ödüllü proje yarışmasında başvurular alınmaya başlandı. Bu yıl yarışma kategorilerine geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ‘Ortaokul Model Planör’ de eklenirken, 7 farklı kategoride yapılacak yarışmada finale kalan 50 proje Science Expo süresince sergilenecek.

Son başvuru 12 Nisan

Finale kalan projeler, alanında uzman jüri tarafından değerlendirilecek. Proje yarışması başvuruları www.sciencexpo.org adresinden 12 Nisan tarihine kadar yapılabilecek. Proje yarışmasında çocuk, genç ve usta mucit kategorilerinde finale kalan tüm projelere ayrıca 500 lira mansiyon ödülü verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘8. THY Science Expo Bilim Festivali’nin Bursa’nın önemli marka etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Bu yılda dünyanın dört bir yanından bilim tutkunların bir araya getirecek etkinliğin bugün ‘Türkiye’nin en büyük bilim festivali’ haline geldiğini vurguladı.

“Bursa bilimle anılacak”

Her yıl gelişen ve içeriği daha da zenginleşen 8. THY Science Expo Bilim Festivali’ne ilişkin bilgi veren Başkan Aktaş, “Dünyanın gözünü Bursa’ya çevirdiği etkinlikte proje yarışmalarının yanı sıra atölye çalışmaları ile de bilimi sokağa indiriyor, çocukların ve gençlerin ilgisini bilime çekmeye çalışıyoruz. Her sene daha fazla atölye çalışmasının yer aldığı THY Science Expo’da bu yıl 120 adet ayrı atölye alanında 100 bin atölye çalışması hedefliyoruz. Atölye çalışmalarının yanı sıra bilim gösterileri de festivale renk katacak, Bursa bilimle anılacak” dedi.

“Yerli ve milli teknoloji”

Başkan Aktaş, “Bursa’nın bundan sonra daha nitelikli sanayiye ve işlere ihtiyacı var. THY Science Expo Bursa Bilim Festivali, atölye çalışmaları ve proje yarışmaları ile katma değeri yüksek yerli ve milli teknolojiye fikir vermesi, bilgi ve beceriyle donanmış, bugünün teknolojisine hâkim bireylerin yetişmesi adına önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir