Türkiye, 100 milyar dolarlık sektörün liderleri arasında

2016 yılında 755 milyon dolarlık pazara ulaşan Türkiye oyun sektörü, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan MEA bölgesinin lideri oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyada hızla büyüyen online oyun sektörü kullanıcıların ilgisinin artmasıyla Türkiye'de de büyümeyi sürdürüyor. 2016 yılında 755 milyon dolar gelir elde eden Türkiye oyun sektörü, kaliteli altyapı servislerinin yardımı ile daha fazla yabancı şirketi ülkemize çekerek daha da büyüyebilecek potansiyele sahip.

Dünyanın önde gelen oyun şirketlerine Türkiye’de altyapı servisleri sunan Medianova’nın CEO’su Serkan Sevim, küresel çapta 100 milyar dolar büyüklüğe yaklaşan sektörden Türkiye'nin daha büyük pay alabileceğini söyledi. Türkiye’nin halen dünyanın en büyük oyun pazarları arasında 16’ncı sırada bulunduğuna dikkat çeken Sevim, “Newzoo tarafından yayınlanan rapora göre, ülkemiz 2016 yılında elde ettiği 755 milyon dolarlık gelir ile MEA (Orta Doğu ve Afrika) bölgesinin lideri konumunda bulunuyor. En yakın takipçimiz Suudi Arabistan’ın aynı dönemde oyun pazarından elde ettiği gelir ise 502 milyon dolar seviyesinde” dedi.

3,2 milyar dolarlık harcama yapıldı

MEA bölgesindeki 300 milyonu aşkın oyunseverin 2016 yılında toplam 3,2 milyar dolar harcama yaptığını söyleyen Sevim, bunun küresel gelirin yüzde 3’ünü oluşturduğunu ifade etti. Serkan Sevim, “Türkiye’nin yıllık büyüme oranının yüzde 26’nın üzerinde bulunduğu bir bölgenin lideri olmasını çok değerli buluyoruz. Oyunların neredeyse tamamen online ortama taşındığı günümüzde Medianova olarak, hem küresel oyun şirketlerine hem de operatörlere Türkiye’de altyapı servisleri sunuyoruz. Bu gelişmiş servisler sayesinde, oyuncuların oyunları terk etmelerinin en önemli nedenlerinden biri olan yavaş yükleme sürelerinin de önüne geçiyoruz” dedi.

"Türkiye'nin potansiyeli büyük"

Rakamların da işaret ettiği gibi, Türkiye’nin altyapı servisleri anlamında da bölgenin lokomotifi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Sevim, “En iyi servisleri sunarak, online oyunların kesintisiz ve hızlı olmasını sağlayarak, daha fazla küresel oyun şirketini ve paydaşını ülkemize çekebilir, pastadan aldığımız payı artırabiliriz. Biz de Türkiye’de doğmuş bir şirket olarak bu anlamda bir sorumluluk hissediyoruz. Şimdi de ülkemizi ve şirketimizi tanıtmak için, Berlin’de düzenlenen ve alanının en önemli etkinliklerinden biri olan Casual Connect’te katılıyoruz. Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan, ihracatı güçlü bir teknoloji şirketi olarak çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” diye konuştu. 

WhatsApp arkadaşlarına nerede olduğunuzu söyleyecekWhatsApp arkadaşlarına nerede olduğunuzu söyleyecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir