Türkler, en dijital gezginler arasında

Gezginlerin dijital araçları kullanımına göre ülkelerin sıralandığı raporda Türkiye 7. sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Travelport tarafından yaptırılan ve 25 ülkede 16 bin 200'den fazla yolcunun katılım gösterdiği Global Digital Traveller Research 2018 araştırmasının sonuçları Türklerin, dünyanın en dijital gezginleri arasında yer aldığını gösterdi.

Araştırmaya göre Türklerin yüzde 88'i bir sonraki seyahatlerini araştırırken sosyal medyada yayınlanan videoları ve fotoğrafları etkin bir şekilde inceliyor. Seyahate çıkmayı planlayanların yüzde 26'sı da sosyal medyanın karar vermede en etkili mecra olduğunu düşünüyor.

Rapora göre ayrıca, Türkiye'deki yolcuların yüzde 71'i dijital biniş kartlarının ve e-biletlerin seyahatleri oldukça kolaylaştırdığını düşünüyor ve yüzde 61'i dijital cüzdan uygulamaları kullanıyor.

Türkiye'deki gezginlerin yüzde 63'ü artık tüm seyahat düzenlemelerini akıllı telefonlar ile yapıyor. Otel check-in işlemlerinin de yüzde yüzde 54'ü akıllı cihazlar ile yapılıyor.

Gezginlerin dijital araçları kullanımına göre ülkelerin sıralandığı raporda Türkiye yukarıdaki sonuçlara göre 7. sırada yer aldı. Listede ilk sırada Hindistan yer alırken onu Endonezya takip etti. Listede ABD 16, İngiltere 23 ve Japonya 24. sırada yer aldı.