Windows 10'un çıkış tarihi belli oldu

Microsoft, daha önce bu yaz piyasaya sunacağını açıkladığı Windows 10‘un çıkış tarihini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilişim teknolojisinin devi Microsoft, Windows 10’un çıkış tarihini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Windows 10, 29 Temmuz'da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Geçtiğimiz aylarda Windows 10'un Haziran ayında tanıtılacağı duyurulmuştu.

Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları, işletim sistemlerini Windows 10’a ücretsiz olarak yükselterek bir yıl boyunca kullanabilecek.

190 ülkede 111 dilde kullanılacak olan Windows 10; yeni Windows tablet, telefon, televizyon, bilgisayar ve hatta phablet dahil birçok farklı cihazın çalıştırabileceği bir işletim sistemi olacak. Daha da önemlisi bu cihazlar için tek bir uygulama mağazası olacak ve örneğin bilgisayarınızda indirdiğiniz uygulamayı aynı şekilde telefonunuzda da istediğiniz taktirde yükleyebileceksiniz. Geliştiriciler geliştirdikleri uygulamaları örneğin telefon için hazırladıklarında bu uygulamalar televizyon, tablet gibi farklı platformlar altında da çalışabilecek ve böylece yazılımcı çok daha geniş kitlelere kısa sürede ulaşabilecek. Windows 8 uygulamaları sadece dokunmatik arayüzde değil, klavye ve fare ile de uyumlu çalışacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir