Yarım milyonluk alan adı satışı yapıldı

Dijital ortam hızla yükselmeye ve ilgi görmeye devam ediyor. Bu noktada her biri bir altın değerinde olan web site isimleri üzerinden tıpkı bir gayrimenkul alır gibi alım ve satımlar yapılabilmekte.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dijital ortam hızla yükselmeye ve ilgi görmeye devam ediyor. Bu noktada her biri bir altın değerinde olan web site isimleri üzerinden tıpkı bir gayrimenkul alır gibi alım ve satımlar yapılabilmekte. Bu noktada ülkemizde öncü ve bu işi ilk yapmaya başlayan AlanAdlari.com büyük bir platformu oluşturuyor. İçerisinde birçok alan adı bulunduran bu platformun belirtilene göre kişisel ve kurumsal olmak üzere toplamda 40 bin kullanıcısı bulunmakta. Bu altyapı sisteminin kurucusu olan Okan Yıldırım, kurumsal şirketlerin alan adı portföyü oluşturulurken gerekli yardımları sağlıyoruz dedi.

Okan Yıldırım devam ettiği açıklamasında, piyasada bulunan önde gelen kurumsal markaların alan adı alım satım noktasında tam anlamıyla hakim olamadıklarından, bu işe zaman ayırmakta güçlük çekiyorlar yada bir strateji yolu çizemiyorlar. İşte bu noktada alan adı sektöründe bütçe sıkıntısı çekmeseler dahi, markalarının web site isimlerini satın alamıyorlar yada aşırı zarara giriyorlar. AlanAdlari.com’un ise sektörde birçok yerli ve yabancı yatırımcılar ile iletişimde olması hem erişimi hemde yapılacak işten en fazla faydayı alabilmek için önemli bir avantaj olduğu belirtiliyor.

Referans noktasında ise birçok kişi tarafından bilinen değerli markalar; Mercedes, Cnn, Sabancı, Vodafone, Abdi İbrahim, Milliyet, Yandex, Turkcell, Mng, Aktif Bang, Nike ve Hürriyet gibi birçok isim referanslar arasında gösterilebilmektedir. AlanAdlari.com kapsamında bireysel girişimcilerden büyük şirket sahiplerine kadar herkesin satın alabileceği 100 bin üzerinde farklı alan adı bulunduğu belirtiliyor.

Okan Yıldırım’ın belirttiğine göre satış rakamı olarak en yüksek satış arasında Sozcu.com, Hamilelik.com ve Kelepir.com gibi isimler bulunurken geçtiğimiz günlerde gerçekleşen, tanınmış bir holdingin 520 bin TL’lik bir alan adı yatırımı Alanadlari.com aracılığı ile gerçekleşmiş. Türkiye’de internet üzerinden işlerini büyütmeye devam eden marka sayısı artmaya devam ederken, yurt dışı alan adı alım-satım işlerinin daha yüksek rakamlar ile gerçekleştiği belirtiliyor. Türkiye’de ise markalar internet ortamına yoğunlaştıkça alan adı yatırımları arttığı gibi bu yatırımcılarda da artışlar gözlenmekte.

Ülkemizde ise bu zamana kadar gerçekleşen en büyük alan adı yatırım işlemi 520 bin TL’den gerçekleşmiş ve bu rekorun bir daha hangi marka tarafından kırılacağı merak ediliyor diyebiliriz. Gelişmeye devam eden bu dijital platformda önümüzdeki yıllarda alan isimlerinin önemi ve değeri daha yüksek olacak gibi duruyor. Bu piyasa üstünden sadece alan adı satışları ile yükselişe geçen firmalar bulunurken sizde bunlardan birisi olabilirsiniz.