Yeni dünyaya ayak uyduramayan yok olur

Bugün başlayan Turkcell Teknoloji Zirvesi'ni ilk günde beş binden fazla kişi ağırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, yeni dünyayı iyi okuyanların hızla yükselebilidiğini, okuyamayanların ise yok olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi bugün başladı. Tekno-illüzyonist Marco Tempest'in gösterisiyle başlayan Zirve'nin birinci gününde, Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ana konuşmacılar olarak sahne aldı.

Zirvenin ana konuşmacılarından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, içinde bulunduğumuz 50 yıllık dönemin insanlık tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak şirketler açısından yeni dünyayı doğru okumanın önemine dikkat çekti. Ciliv şunları söyledi:

"Yeni dünyanın belki de en önemli olayı mobil internetin insanlığa etkisi. Bilgiye ulaşmak çok önemli. Teknoloji devriminin geliştirdiği bu yeni dünyada kurum ve şirketlere çok önemli görevler düşüyor. Teknoloji ve inovasyonla farklılaşmak kilit önem taşıyor. Bu yeni dünyayı iyi okuyanlar hızla yükselebiliyor, okuyamayanlar ise yok oluyor. Bugün artık her yer ofis haline geldi, akıllı telefonlar yeni iş bilgisayarlarımız. Bu nedenle şirketlerin, kritik işleri ve uygulamaları için üstün network platformuna ihtiyacı var. Network kesilince bilişim duruyor, bulut duruyor, M2M duruyor. Biz Turkcell takımı olarak tüm müşterilerimize güçlü, çevik ve akıllı network ayrıcalığını sunuyoruz. Yeni network'e; yani fiber ve mobil entegrasyonuna yaptığımız yüksek yatırım sayesinde kapsama, kalite ve hızda güçlü ve üstün hizmet sunuyoruz. Seyyar istasyonlarımız, proaktif hazırlıklarımız ve afet-acil durum yönetimi konusundaki uzman ekibimizle çevik bir network deneyimi yaşatıyoruz. Network'ümüzü cihaza göre optimizasyon gerçekleştirerek, trafiği içeriğe göre yöneterek akıllı hale getiriyoruz. Başlattığımız İş'te Teknoloji Hamlesi ile, şirketlerin işlerine odaklanmalarını, teknolojiyle inovasyonu yakalamalarını hedefliyoruz. Elinizdeki en büyük kaynak bilgi ve teknoloji ile inovasyon. Turkcell olarak bizim odak noktamız inovasyon. Bunu siz de yaptığınız zaman, inovasyonu odağınıza aldığınız zaman başarı sizden kaçamaz."

Arciniega: Turkcell, Türkiye'deki teknoloji gücünü şekillendiren lider

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ilk gününde ana konuşmacı olarak yer alan Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, konuşmasında Turkcell'in, Türkiye'deki teknoloji gücünü şekillendirmede lider olduğunu vurguladı.  Geleceğin başarılı şirketlerinin bugün doğru teknolojileri seçenler olacağının altını çizen Arciniega,"Geleceğin şirketlerini şekillendiren mega trendler mobil iletişim, sosyal ağlar, büyük data analizi ve bulut bilişim olacak. İşte bu noktada bugün şirketiniz için yaptığınız teknoloji seçimleriniz, gelecekte ne olacağınız noktasında anahtar bir öneme sahip" dedi.


[PAGE]

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde sergilenen yenilikçi ürün ve servisler:

Akıllı Kapan

* Akıllı Kapan sistemi sayesinde, ilaç ve gıda üretim alanlarındaki kemirgen aktivitelerini, kimyasal kullanmadan elimine etmeyi sağlıyor.
* Sıradan bir "kemirgen istasyonu" gibi görünen Akıllı Kapan, cihazın içindeki dedektör mekanizması sayesinde harekete duyarlı bir yapıya sahip. Cihaz, buradan aldığı mesajı ana üniteye yolluyor. Mesajlar, ana üniteden daha önce belirlenmiş cep telefonuna ya da e-posta adresine, sensörlerle tespit edilen hareketin bilgisini ulaştırıyor.
* Böylece, Akıllı Kapan sayesinde kemirgen aktivitesine bir sonraki servis periyodunu beklemeden müdahale edilebiliyor.  Sistem, operasyonel verimlilik ve müşteri memnuniyeti bakımından şimdiden önemli ölçüde fayda sağlıyor.
* Genel olarak hizmet ve üretim tesislerinde, fabrikalar, depolar, oteller, alışveriş merkezleri ve hastanelerde kullanım potansiyeli mevcut.

Sokak Aydınlatması ve Enerji Yönetimi

* Akıllı Enerji ürünü ile sokak aydınlatması için kullanılan lamba ve aydınlatma direklerinin uzaktan açılıp kapanması, enerji tüketimlerinin anlık izlenmesi, kayıp ve kaçak analizlerinin yapılması, lambaların harita bazlı konumları, lambaların arıza durumlarının anlık izlenmesi, lambaların tekli ve toplu yönetimi, lambaların yönetimi ile sağladığı tasarrufun izlenmesi ve raporlaması yapılmaktadır.

İş Yeri Enerji Yönetimi
 
* İş yerinin elektrik, su ve gaz tüketimleri, anlık izlenebildiği ve geçmişe dönük raporların alınarak enerji verimliliğinin sağlanabildiği bir üründür.
* Elektrik, su ve gaz tüketimleri akıllı sayaçlar ve Turkcell M2M hatları sayesinde uzaktan takip edilebilmektedir.
* Özellikle birden fazla iş yeri veya mağazası bulunan kurumsal elektrik tüketicilerinin mağazalarını ve iş yerlerinin enerji tüketimlerini karşılaştırarak enerji tasarruf tedbirlerinin alınmasını sağlayabilmektedirler.

Binek Araç:

* VW ile yapılan iş birliği ve ortak ürün geliştirme çalışmaları ile araç içinde keyifli sürüş sağlamak amacıyla araçların Infotainment (araç için multimedia ekranı) ekranlarında çalışan Turkcell servisleri geliştirilmiştir.
* Android işletim sistemi üzerinde geliştirilen akıllı uygulamalar ile sürüşün daha keyifli yapılması sağlanır.
* Navigasyon düzenli olarak güncellenir ve trafik bilgisi içerir.
* Sizin için önemli olan otopark ve benzin istasyonu noktalarını çok daha kolay bulup navigasyon ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
* İstediğiniz sanatçının şarkılarını anında dinlemek için sadece adını yazmanız yetecek, Turkcell Müzik veya Spotfy'ı kullanarak online olarak dinleyebilecek ve favori şarkılarınıza ekleyebileceksiniz. Hatta aracı park ettiğinizde aynı ekrandan online TV izlemek bile mümkün olacak.
* Aracınız arıza yaptığında tek dokunuş ile asistance merkezinden adresinizi tarif etme zorunluluğu olmadan yardım gönderilebilecek.
* Bu platfom  ile araçtan anlık olarak tüm arıza ve problemlere ilişkin bilgiler bilgiler VW Servis merkezine gönderiliyor, böylece oluşabilecek arızaların önüne geçiliyor.
 
Elektrikli Araç:

* Elektrikli araçların en önemli ihtiyacı olan şarj durumunu yönetme ve şarj etme konusunda Turkcell Akıllı Araç Platformu hem şarj bilgisini anlık olarak telefondan takip etmenizi, hem aracın konumunu gözlemlemenizi sağlar.
*  Turkcell Akıllı Araç Platformu ile ayrıca şarj istasyonu rezervasyonu yapma, şarj sonrasında otomatik ödeme yapma gibi bir çok ilave kolaylıkla geleceğin otomobillerini kullanmak çok daha kolay hale gelecek.
* Bu platfom  ile araçtan anlık olarak tüm arıza ve problemlere ilişkin bilgiler servis merkezine gönderilmekte, böylece oluşabilecek arızaların önüne geçilmektedir.
 
Akıllı Motosiklet:

* Güvenlik konusunun çok daha hassas olduğu motosiklet dünyası için yeni Turkcell ürünü Akıllı Motosiklet.
* Motosikletinizden anahtarınızı çıkarıp uzaklaştığınızda anahtarlığınızdaki özel akıllı tag ile motosiklet kendisini güvenlik moduna alır.
* Eğer siz uzaklaştıktan sonra herhangi bir darbe veya dokunma gerçekleşirse bunu anında cep telefonunuzu uyarı olarak iletir.
* Motorunuz bir yabancı tarafından hareket ettirilirse veya çekici tarafından çekilirse bu durumda çekilme uyarısı vererek anında haberdar olmanızı sağlar.
* Motosikletlerin devrilmesi veya düşmesi, hatta kaza yapması da sık yaşanan bir durumdur. Bu nedenle Turkcell'in akıllı altyapısı ile eğer motosiklet ile kaza yaparsanız veya motosikletiniz devrilirse bu durumda sistem otomatik olarak sizin cep telefonu uygulamasında tanımladığınız numaralara kaza/devrilme bilgisini lokasyon bilgisi de içerecek şekilde iletir. Böylece sevdiklerinizin bu durumdan anında haberi olur.
 
Akıllı Durak:

* Toplu ulaşımın en büyük problemi otobüsün ne zaman geleceğini bilememektir. Turkcell M2M altyapısı ve M2M SIM kartları kullanılarak geliştirilen Akıllı Durak sistemi ile cep telefonunuzdan istediğiniz duraktan hangi aracın geçtiğini anlık olarak görüntüleyebilirsiniz.
* Durak numarasını SMS olarak göndererek SMS olarak da bu bilgileri öğrenebilirsiniz.
*  Herhangi bir durağa geldiğinizde duraktaki akıllı ekrandan gelecek otobüslerin hangileri olduğunu, kaç dakika sonra geleceğini görebilir böylece hayatınızı çok daha kolay planlayabilirsiniz.
 
Akıllı Otopark:

*  Yol kenarında boş park yeri bulmak giderek zorlaşırken, Turkcell Akıllı Otopark altyapısı ile açık alanda yol kenarındaki otopark alanlarının dolu mu yoksa boş mu olduğu anında bilinebiliyor.
* Böylece otopark aramak tarih oluyor, boş alanlar çok daha kolay şekilde bulunabiliyor.
* Belediyeler otopark alanlarını çok daha etkin yönetebiliyor, daha verimli kullanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir