52. AYSAF bugün başladı

TASEV, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı desteğinde düzenlenen fuar, 6 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -  Türkiye'de 5 milyar dolar büyüklüğe ulaşan ayakkabı sektöründen önemli oranda pay alan ayakkabı yan sanayi sektörü, 52. AYSAF Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı'nda bir araya geldi. 

CNR açıklamasına göre, Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı desteğinde düzenlenen fuar, 6 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak. 

Ayakkabı yan sanayisinin Türkiye'deki  potansiyelinin dış pazarlara tanıtılması amacıyla düzenlenen fuarda, 2015 sonbahar-kış ayakkabı yan sanayisi beğeniye sunuluyor. Fuarda ayrıca, yeni deri işleme tekniği de tanıtılıyor. Tamamen naturel olan bu yeni sistemde insan sağlığına zararlı hiçbir kimyasal madde içermeyen kromsuz üretim yapılıyor. 

Ayakkabıcılara 6. Bölge'ye yatırım çağrısı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ayakkabıcılara 6. Bölge'ye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunarak, üretimlerin hala büyük şehirlerde yapıldığına dikkati çekti. 

Şanlıurfa'nın sektör için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "Sektörümüz, 1,7 milyon nüfuslu Şanlıurfa'da kümelenerek yatırım yapmalı. Bölgenin gücü keşfedilmeli. Sektörün ölçek ekonomisine uyması gerek. Dünyada siparişler büyüyor, verimlilik artıyor. Türkiye'nin yeni yatırımlara ihtiyacı var. Yurtdışından gelenler 200-300 çift sipariş vermiyor, 300 bin çift siparişler konuşuluyor. Bu potansiyeli yakalamak için seri üretim yapmanın çareleri bulunmalı" ifadelerini kullandı. 

Büyükekşi, AYSAF'ın 52. kez düzenlendiğine işaret ederek, bu kadar istikrarlı bir şekilde düzenlenen fuar sayısının az olduğunu, AYSAF'ın diğer sektörlere de örnek teşkil edeceğini dile getirdi. 

AYSAD Başkanı Tan Erdoğdu da AYSAF'ın alanında Avrupa'nın 2. en büyük fuarı olduğunu aktararak, sektörün dünyada 7. büyük üretici konumunda olduğunu anımsattı. Erdoğdu, yılda 300 milyon çift üretimle ithalatın karşısında durduklarını belirterek, "Yan sanayimizde insan sağlığına dost üretim için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türk ayakkabısının teminatı yan sanayimizdir" değerlendirmelerini yaptı. 

Fuara 464 firma katılıyor

CNR  Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Şenel ise fuarın 464 firmanın katılımıyla 30 bin metrekare alanda düzenlendiği bilgisini vererek, özellikle İtalya ve Çin'den yoğun bir katılım olduğunu dile getirdi. Fuara 236 yabancı firma katılımının bulunduğunu aktaran Şenel, "Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Yunanistan'dan çok sayıda alıcı geldi" bilgisini verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir