Asya'nın yerini on yıl sonra Afrika alacak

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, hazır giyimde Çin'in yerini, Tayland, Tayvan, Myanmar gibi ülkelerin aldığını belirterek, "Yaklaşık 10 yıl sonra da bu ülkelerin yerini Afrika ülkeleri alacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Hazır giyimde Çin'in yerini, daha ucuz işçilik maliyetlerine sahip Tayland, Tayvan, Myanmar gibi ülkeler aldı. Yaklaşık 10 yıl sonra da bu ülkelerin yerini Afrika ülkeleri alacak" dedi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekstil ve Deri Sektör Kurulu ile Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) tarafından düzenlenen "Tekstilin Parlayan Yıldızı Bebe ve Çocuk Giyimi Sektör Zirvesi", Bursa'da yapıldı.

Tanrıverdi, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu'ndaki zirvede yaptığı konuşmada, Bursa'nın, Türkiye'nin tekstil üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kentin, sentetik ürünlerde nam saldığını belirten Tanrıverdi, "Bebe ve çocuk giyimine baktığımızda, ihracatımızın büyük bir kısmı ile iç piyasa üretiminin büyük bir kısmı, Bursa'da üretiliyor" diye konuştu.

Tanrıverdi, şehirlerin kümelenmesinin önemine işaret ederek, bu konuda akla Bursa'nın geldiğini anlattı.

Hazır giyimin dünya ölçeğindeki durumuna da değinen Tanrıverdi, "Hazır giyimde Çin'in yerini, daha ucuz işçilik maliyetlerine sahip Tayland, Tayvan, Myanmar gibi ülkeler aldı. Yaklaşık 10 yıl sonra da bu ülkelerin yerini Afrika ülkeleri alacak" ifadesini kullandı.

Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise markalaşma yolunda sabırlı olmanın önemine dikkati çekerek, yıldızı giderek parlayan bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Bursa'nın önemli olduğunu söyledi.

Bursa'nın ciddi bir üretim altyapısı bulunduğunu ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

"Bursa'da koleksiyon ve markalaşma konusunda önemli çalışmalar var. Marka oluşturmak kolay bir süreç değil. Ürünler, katma değeri yüksek olmasıyla yüksek fiyatlara satılabiliyor. Markalaşmak uzun bir yolculuk. Önemli olan burada sabır ve mücadele. Marka, kolay oluşmuyor. Burada iyi bir vizyon olursa ve iyi bir hedef belirlenirse gayret sarf edilirse ve sabredilirse arzu edilen noktalara gidilebilir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir