Bir kur tepkisi de TGSD’den

Kurdaki hızlı düşüşü eleştiren TGSD Başkanı Negrin, 'Birileri yüksek faizden kazanacak diye hazır giyim sektörü kaybetmesin' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Nergin, kurdaki hızlı düşüşü eleştirdi. Döviz kurlarının hazır giyim sektörü için hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Negrin, "Birileri yüksek faizden kazanacak diye hazır giyim sektörü kaybetmesin" diyerek duruma tepki gösterdi.

Negrin, hazır giyim sektöründeki karlılığın uzun zaman sonra 2007 seviyesine geri dönebildiğini beliterek; " Bu gelişmeler ile sektörün motivasyon artış, yeni ihracat siparişlerin alınması  için çalışmalar hızlanmıştı. Ancak son bir aydır döviz kurlarında yaşana gerileme ve Türk Lirasının değer kazanması ile birlikte sektör uzun yıllar sonra yakaladığı ihracat performansını ve karlılığı hızla kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı" dedi.

'2014 hedefleri hayal olacak' 

'Türk Lirasının değer kazanması ile birlikte kazanımlar hızla kaybolacak ve aşmayı düşündüğümüz 2014 hedeflerine ulaşmak hayal olacaktır' diyen Negrin sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu itibarla Türk  Lirasının  değer kazanması karşısında yaşanılan kayıtsızlık sektörümüz için kabul edilebilir değildir. Birkaç aylık sıcak para girişi ile  Türk Lirası değer kazanacak, birileri yüksek faizlerden nemalanacak, Türk reel sektörü ve hazır giyim sektörünü karlılığı ise yine kaybolacaktır. Bu yaşadığımız oyun karşısında her seferinde ekonomi yönetimin uyardık.  Önceliğimizi üretime, ihracata, istihdama verelim dedik. Ama maalesef dinletemedik. Tüm bunlar arşivlerde yer alıyor. Artık uzun yıllar tekrar tekrar yaşadığımız bu oyuna gelmek istemiyoruz.  Zararın neresinden dönülürse kârdır deyip,   ekonomi yönetiminden kurlardaki bu gerilemeye karşı acil önlem almasını talep ediyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir