Gelinlik sektörü için nitelikli eleman yetiştirilecek

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, gelinlik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla "Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi"ni hayata geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin gelinlik üretiminin yüzde 70'inin İzmir'de gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamada, gelinlik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı'nın mesleki eğitim mali destek programı kapsamında "Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi"nin hayata geçirildiği bildirildi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, projenin İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde yürütüleceğini ifade etti.

Kızılgüneşler, "Öncelikle giyim üretim teknolojileri alanında altyapıya sahip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları ve bu teknik altyapıya sahip bireyler arasından 20 kursiyer seçeceğiz. Kursiyerlerimiz İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün modernize edilmiş üretim ve tasarım atölyelerinde yaklaşık 6 ay sürecek gelinlik ve abiye üretim, dikim teknikleri ve moda tasarımı eğitimi alacaklar. Eğitim programını Ekim ayı itibariyle başlatmayı öngörüyoruz. Eğitim programı sonrasında ise gelinlik, abiye, damatlık sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarımızda mesleki eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere staj imkanı sunacağız. Böylelikle iyi yetişmiş insan kaynağımızı başarılı bir şekilde gelinlik ve abiye sektörümüze entegre etmiş olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir