Hazır giyimciler modayı 'styleturkish' ile değiştirecek

İHKİB'in oluşturduğu 'styleturkish.com' sitesi hazır giyimcilerin ihracatına 'teknolojik bir stil' getirecek. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, portal sayesinde ihracatın ve yeni işbirliklerinin artacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


Gamze ŞENER

İSTANBUL - Tekstil ve hazır giyimciler Birleşmiş Milletler ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle oluşturdukları 'styleturkish.com sitesi' ile ihracatta yeni bir atağa geçti. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) üyelerinin platforma üye olmasıyla atılacak ilk adımdan sonra, sitenin pek çok işbirliğine de ortam hazırlaması bekleniyor.

Ürünlerini sitede sergileyecek olan ihracatçılar böylece en kısa yoldan en doğru adreslere ulaşmayı amaçlıyor. İhracatı artırma hedefiyle yola çıktıklarını belirten İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, konunun sadece ihracatla kalmayacağını, yeni işbirliklerinin de gündeme gelebileceğini ifade etti ve "Ticaret dışında kesinlikle yeni işbirlikleri de çıkacak. Hesap aktifleştiği andan itibaren, yurtdışındaki benzer kuruluşlarla temasa geçip, bu yönde adımlar atılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Üyelerin bu siteyle dünya platformuna açılacağını söyleyen Tanrıverdi, sitede ayrıca İHKİB TV'den canlı yayınlarla sektörel etkinlikler düzenleyecekleri bilgisini verdi. "Firmalar personel eğitimi için gereken bilgileri de sitede bulabilecek" diyen Tanrıverdi, "Hedefimiz tüm İHKİB üyelerinin buraya da üye olmasını sağlamak. 6 bin güncel üyeyi burada da görmek istiyoruz. Yurtdışında ürün isteyenler kim hangi ürünü yapıyorsa burada görsel olarak da göreceğinden doğru firmaya gidecek.
Yani pantolon isteyen, etek yapana; dokuma isteyen örmeye gitmeyecek. Bu ayrımı yapmış olacağız. Aynı bilgisayar ortamını kullanarak iki firmanın karşılıklı çalışabilmesini sağlıyoruz. Anadolu'daki firmalarla model paylaşımını aynı bilgisayar üzerinde kullanarak çalışabilecekler.
Sitede aynı zamanda kapalı devre video konferans sistemi var. Firmalar, bu video konferans sistemini, örnekse Anadolu'daki firmasıyla paylaşabilecek" değerlendirmesini yaptı. Tanrıverdi, "Bu sitenin ihracattaki artışa muhakkak katkısı olacağını düşünüyoruz. Çünkü yurtdışındaki firmalar Türk firmalarına daha rahat ulaşabilecekler. Bir firma 'ben şu ürünü yaptırmak istiyorum' dediğinde Anadolu'daki herhangi bir firmaya bu sayede teklif götürebilecek" yorumunu yaptı.

BM'nin finansal desteği KOBİ'leri ihracata ısındıracak

'Styleturkish', bir İHKİB markası ve tekstil ve hazır giyim sektörünün en büyük iletişim portalı olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında hayata geçen sitenin destekçileri arasında İstanbul Kalkınma Ajansı ve Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Fonu yer alıyor. Styleturkish'in ihracata sağlayacağı katkının yanı sıra yeni işbirliği ve yatırım kapılarının açılmasına da destek vermesi bekleniyor. İhracata yeni atılan KOBİ'lerin de bu sayede sağlam pazarlar elde firmaların yeni B2B ilişkileri geliştirebilmesi hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir