Home&Tex İstanbul kapılarını açtı

İkincisi yapılan Home&Tex İstanbul Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı 22 Kasım'a kadar devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla CNR Holding, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) iş birliğinde KOSGEB desteğinde ikinci kez organize edilen Home&Tex İstanbul Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı. 

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, Home&Tex İstanbul Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı'nın, Türkiye'yi markalaştıracak enstrümanların başında geldiğini kaydetti. 

Küçükçalık, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri fuarın her yıl daha iyiye gideceğini, geçen yılki eksikliklerin bu yıl olmadığını belirterek, "Home&Tex İstanbul Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı Türkiye'yi markalaştıracak enstrümanların başında geliyor" dedi. 

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri ihracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle de Ev&Tex Fuarı'nın devamında yapılan Home&Tex'in de çevre ülkelerdeki ziyaretçileriyle çok daha başarılı bir fuar olacağına inandığını anlattı. 

Gülle, "Son derece başarılı bir yıl geçiriyoruz. Ülke ihracatının üstünde bir başarılı ihracat performansı gösteriyoruz. Bu fuarın, 2023 ihracat hedefine hizmet edecek bir fuar olacağına inanıyoruz" dedi. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki olumsuzluklara karşın sektör olarak hem dünya hem de iç pazarda mutlu bir yıl geçirdiklerini ifade etti. 

Sektörün 2013 yılında 3,1 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini, bu yılın 10 aylık rakamlarında 2,7 milyar dolarlık bir ihracatın söz konusu olduğunu belirten Burkay, yıl sonunda 3,2 milyar doları geçen bir ihracatın yakalanacağı öngörüsünde bulundu. 

Fuara katılan firmaların yüzde 41'inin Bursa merkezli olduğuna dikkati çeken Burkay, "Ben firmalarımıza 41 kere maşallah diyorum. Bursa, ev tekstili sektöründe merkezlerden biri..." dedi. 

CNR Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Şenel ise 80 bin metrekare alanda, 500 firmanın katılımıyla düzenlenen fuarın, 6 salonda yapıldığını ve fuara yurtiçi ve yurtdışından 35 binin üzerinde ziyaretçi beklendiğini söyledi. 

Açılışın ardından konuşmacılar, "Anadolu'dan İstanbul'a Dokumaca Efsaneler" serginin açılışını yaptı, standları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. 

Fuar, 22 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir