İranlı turizmciler rahatsız: Zarar 5 milyar doları aştı

İranlı turizm şirketleri, Tahran yönetiminden Türkiye'ye seyahat yasağını kaldırmasını istiyor. Turizmciler yasağın 5 milyar doların üzerinde zarara yol açtığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran'ın başkenti Tahran'daki turizm şirketleri, ülkedeki Seyahat Acentaları Birliği'ne yazdıkları mektupta tur operatörlerine getirilen yasağın 5 milyar dolardan fazla bir zarara yol açtığını bu nedenle yasağın kaldırılması gerektiğini belirtti. 

İran'ın yarı resmi ajansı Mehr'in haberine göre mektupta, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından ülkede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı ve birçok ülkeden turistin ülkeye tekrar gelmeye başladığı belirtilerek, Türkiye'ye seyahat yasağının devam etmesi halinde turizm sektöründeki bazı şirketlerin iflasa sürükleneceği binlerce sektör çalışanının da işsiz kalabileceği uyarısında bulunuldu.

Mektupta, getirilen yasağın şirketlere 5 milyar dolardan fazla bir zarar getirdiği aktarıldı.

Türkiye’deki darbe girişimi sonrası Tahran yönetimi, vatandaşlarının can güvenliğini gerekçe göstererek Türkiye’ye tur satışlarını yasaklamıştı.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, 25 Temmuz'da büyükelçilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Tahran yönetiminden tur operatörlerine getirilen yasağı bir an önce kaldırmasını talep etmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye’de güvenliğin tam sağlanması ve şartların normalleşmesinin ardından yasağın kaldırılacağını açıklamıştı.