KOBİ'lerin ihracat alacaklarına kur garantisi geliyor

Tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinde eylem planı açıklandı. Hazır giyim ve ayakkabıda kadın istihdamına özel destek verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA - Tekstil, hazır giyim ve deri ürünleri sektörlerine yönelik hazırlanan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan eylem planı yayınlandı. Plana göre, KOBİ'lerin ihracat alacaklarına ileriye dönük kur garantisi getirilecek, hazır giyim ve ayakkabı sektörlerinde kayıtlı kadın istihdamının artırılması için özel destekler verilecek.

Resmi Gazete'de yayınlanan planın amacı, "Tekstil, hazır giyim ve deri ürünleri sektörlerini katma değeri yüksek, yenilikçi, bilgi ve ileri teknoloji içeren ürün ve hizmet sunumları ile rekabetçiliği artırarak, dünya ticaretinden daha fazla pay alan sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak" şeklinde özetleniyor.

Eylem Planı; Rekabet Gücü Politikaları, Üretim Altyapısı ve Girdi Maliyetleri, Ar-Ge/ Ür-Ge/Yenilikçilik ve Nitelikli İşgücü, Pazarlama/Tanıtım ve Dış Ticaret, Sektörel Mevzuatlar ve Denetim olmak üzere 5 ana ve 32 alt başlıkta toplanıyor.

Buna göre eylem planında yer alan önemli eylemler şöyle:

KOBİ'lere yönelik ihracat alacaklarının ileriye dönük kur garantisi sağlanmasıyla ilgili bankalarla işbirliği anlaşmaları yapılacak. Sektörlerin kümelendiği bölgeler ile İstanbul ve diğer liman kentleri arasında lojistik maliyetlerini düşürmeye yönelik tedbirler alınacak.

KOSGEB'in İşbirliği Güçbirliği desteklerinden yararlanan işletmelerin sayısı artırılacak. Yerli pamuk üretiminin dengede tutulması ve kalitesinin artırılması yönünde çalışmalar yapılacak.

Hazır giyim ve ayakkabı sektörlerinde kayıtlı kadın istihdamının artırılmasına yönelik destekler sağlanacak.
GDO içermeyen Türk pamuğunun tanıtımı yapılacak.

Sektörün çevre maliyetlerinin desteklenmesine yönelik uygulamalar yaygınlaştırılacak.

Eylem planının tamamı için tıklayın

Bu konularda ilginizi çekebilir