Modacılar 2015'ten umutlu

Moda Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), 2015 yılından beklentilerinin yüksek olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nden (EGSD) yapılan açıklamada, bünyesinde 23 sektörel ve bölgesel derneği barındıran Moda Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı'nın İzmir'de yapıldığı belirtildi. Toplantıda, sektörün 2014 yılı değerlendirilmesinin gerçekleştirildiği, 2015 yılı beklentilerinin ele alındığı kaydedildi.  

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk'ün toplantıda yaptığı konuşmaya yer verilen açıklamada, Türkiye'nin hazır giyim sektörünün dinamik yapısı ve moda altyapısıyla büyük bir avantaja sahip ve 2015 yılından beklentilerinin yüksek olduğunu belirttiği aktarılarak "Dünya hazır giyim sektörü, Türkiye'nin avantajlarını fark etti. Zincir mağazaların yeni yılda Türkiye'den alımlarını artırmalarını bekliyoruz. Kapasitelerin yeterli gelmeyeceği bir sene yaşayacağız. Organizasyon ve eleman sıkıntıları da yaşayabiliriz. Yeni tesislerin devreye alınması gerekebilir" ifadelerine yer verildi.  

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden'in ise 2014 yılında zorda olsa ihracat artışı yaşadıkları, 2015'den umutlu oldukları görüşünün aktarıldığı açıklamada, şu sözlerine yer verildi: 

"Küresel kriz sebebiyle firmalarımız kendilerini yeniledi. Firmalar bu süreçte ticari ilişkilerini yeniledi, servis şeklini değiştirdi, moda altyapısını daha üst seviyeye çıkardı. Bütün bu gelişmeler küresel firmaların Türkiye'ye ilgisini artırdı. Bu ilginin yeni yılda daha da artacağını, bunun da ihracata yansıyacağını öngörüyoruz. Burada da ihracat kültürüne sahip firmaların şansı yüksek olacak"