Tekstil ihracatçılarından Polonya atağı

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Polonya'da tanıtım atağı yapmaya hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Polonya'ya "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu" düzenleyeceklerini bildirdi.  

Ünlütürk yaptığı açıklamada, 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Varşova'da düzenlenecek "Sektörel Ticaret Heyeti Organisazyonu"nda, Türk firmalarının Polonyalı hazırgiyim, kumaş ithalatçıları ve toptancı firmaları ile ikili iş görüşmesi yapacağını belirtti. 

Polonya'nın, Sovyetler Birliği döneminde tüm Doğu Bloku ülkeleri ile Rusya'nın hazırgiyim ürünleri tedarikçisi olduğunu vurgulayan Ünlütürk, ülkenin bu özelliğini halen sürdürdüğünü, günümüzde de Avrupa Birliği ülkelerinin önemli hazırgiyim tedarikçilerinden birisi konumunda bulunduğunu kaydetti. 

Polonya'nın ayrıca önemli bir tekstil ve hammaddeleri ithalatıçısı olduğuna işaret eden Ünlütürk, "AB'nin önemli tedarikçileri arasında yer alan Polonya'da tanıtım atağı yapacağız. Polonya, 2012 yılında gerçekleştirdiği 1,12 milyar dolar tutarındaki tekstil ve hammaddeleri ihracatına karşılık olarak, 3,31 milyar dolar tutarında tekstil ve hammaddeleri ithalatı yaptı. Tekstil ve hammaddeleri ithalatları 2009'dan 2012 yılı sonuna kadar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Önümüzdeki dönemde bu artışın devam etmesini bekliyoruz. Ege Bölgesinin bu artışa katkısı istenilen düzeyde değil. Polonya bizler için hedef pazar konumunda" dedi. 

Ünlütürk, 2013 yılında Polonya'ya 275 milyon dolar tutarında tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştiren Türkiye'nin bu pazardaki payının yüzde 8 olduğunu dile getirdi. 

Organizasyon kapsamında Polonya'nın tekstil merkezi olan Lodz'da gerçekleştirilecek ikili iş görüşmeleri ile Türk tekstil ve hammaddeleri ihracatçısı firmalarının alıcılarla bir araya geleceğini vurgulayan Ünlütürk, organizasyonun verimli geçmesi için profesyonel danışman ile çalışılacağını ifade etti. Ünlütürk, organizasyona katılmak isteyen firmaların 14 Nisan 2014 Pazartesi gününe kadar Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Şubesi'ne başvurmaları gerektiğini kaydetti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir