Yeşim, OEKO-TEX STEP belgesini alan ilk firma oldu

Yeşim Tekstil, Sürdürülebilir Tekstil Üretimi belgesini alarak bu konuda Türkiye'de ilk ve tek firma özelliğini kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Sosyal uygunlukta en prestijli belge olan SA 8000 belgesine 2005 yılında sahip olan Yeşim Tekstil, son olarak da sürdürülebilir üretim yapmanın en önemli taahhütlerinden biri olan OEKO-TEX STEP (Sürdürülebilir Tekstil Üretimi) belgesini almaya hak kazanarak, bu konuda Türkiye'de ilk ve tek firma özelliğini kazandı.

Hohenstein belgelendirme kuruluşu tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda bu belgeyi 3. seviyede almaya hak kazanan Yeşim Tekstil, bu sertifika ile çevreye duyarlı, üretim ve sosyal sorumluluk alanlarındaki taleplere cevap verebilecek, dünya çapında bir tedarikçi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardan bu yana sektörde yaşanan sorunlara rağmen sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Önce İnsan anlayışını benimseyen Yeşim Tekstil, bu konu için zaman, bütçe ve büyük emek harcadı. 2005 yılında aldığımız dünyanın en prestijli sosyal uygunluk belgesi olan SA 8000 belgesine 10 yıldır sahip olmamız ve üst üste dördüncü kez almaya hak kazanmamızın yanı sıra son olarak OEKO-TEX STEP belgesini almamız bu konudaki başarımızın ve kararlılığımızın bir göstergesidir. Hiç kuşkusuz bu başarıda bizi bu konuda sürekli destekleyen dünyaca ünlü müşterilerimizin payı çok büyük. Çünkü onlar sürekli yönlendirerek ve deneyimlerini paylaşarak, bizi bu noktalara taşıdı" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir