Babadağ'a teleferik yapılacak

Muğla Valisi Çiçek, Babadağ'a teleferik yapacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da, teleferik projesi hayata geçiriliyor.

Vali Amir Çiçek, Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri'ndeki "Fethiye Babadağ Teleferik Projesi (SKYWALK)" tanıtım toplantısında, ilçenin, denizi, dağı, vadisi ve tarihiyle birbirini tamamlayan, "Türkiye'nin incisi" bir yer olduğunu söyledi.

Fethiye'deki zenginlikleri koruyarak, dünyanın her yerindeki insanlara servis etme gerekliliğinin bilincinde olduklarını ifade eden Çiçek, "Göreve geldiğimde Babadağ'ın bin 200 rakımlı pisti yoktu. İlk olarak o pisti açtık. Babadağ, Ölüdeniz, 4 mevsim, 12 ay hizmet vermelidir. Fethiye 12 ay bu güzelliklerini sergilemelidir." dedi.

Çiçek, projeyle Fethiye havzası ve buradaki güzelliklerin havadan izlenebileceğini vurguladı.

"Bedeli 30 milyon dolar"

Fethiye'nin güzelliklerinin teleferikten izlenmesinin, dünyanın birçok yerindeki insanları cezbedebileceğine dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

"Projenin bedeli 30 milyon dolar. Bu para çok çabuk yerine konabilir. Teleferik açıldığında 450 bin kişinin buradan yararlanacağı söyleniyor. Her yıl da yüzde 5 artış göstereceği raporlarda yazıyor. Hal böyle olunca otellerimiz, restoranlarımız ve esnafımız da daha rahat edecektir. Projeyle Fethiye'yi Türkiye ve dünyaya daha iyi açmış olacağız. Fethiye'nin hayali gerçekleşti."

Proje ihalesi 3 Nisan'da

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FETSO) Başkanı Akif Arıcan ise ilçenin eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri bulunmasına rağmen 6 aylık turizm sezonu olduğunu belirtti.

Projeyle Babadağ'ın güzelliğini somut bir turizm değeri haline getirmenin ve ilçe ekonomisine kazandırmanın hedeflendiğini vurgulayan Arıcan, "2011'in temmuz ayında aldığımız bu projenin izinlerini 2016 sonunda tamamlayabildik. Projenin ihalesini de 3 Nisan'da yapacağız. Bu projenin finansmanının, yapım işi karşılığı kiralama yöntemi şeklinde olmasını uygun gördük. İnşallah Fethiye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, FETSO Genel Sekreteri Füsun Şahin proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir