Balkan turizm şirketleri Makedonya'da buluştu

Balkan ülkeleri arasında turizmi geliştirmek için bölgedeki ülkelerden çok sayıda gazeteci ve turizm şirketleri Makedonya'nın turistik şehirleri Ohri ve Struga'da bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Romanya, Kosova ve Arnavutluk' tan katılan 350'ye yakın turizm şirketi ve çok sayıda basın mensubu Balkan ülkelerinin turizm imkanlarını değerlendirdiler.

Turizm şirketleri Balkan ülkelerini kapsayan ortak turların düzenlenmesi için de anlaşmalar yaptı. Katılanlar, Makedonya'nın turizm kapasitelerini yerinde inceleyerek turizm sezonunun başlaması için ilk turların düzenlenme hazırlıklarını da görüştüler.

Fibula Travel Acentaları Romanya Müdürü Muharrem Mavisu, DHA muhabirine, firma olarak Balkanlar'da gelmiş geçmiş en büyük turizm eventini gerçekleştirdiklerini ve firmanın 20'nci yılını kutladıklarını söyledi. Mavisu, Makedonya turizmini geliştirmek için yaptıkları yatırımın açılışını yaptıklarını da ekledi.

Tüm Balkan ülkelerinden 350 acentayı Makedonya'nın Ohri şehrine davet ettiklerini söyleyen Mavisu, Makedonya'nın güzelliği, tarihi dokusu çok etkili olduğunu ve Makedonya'nın tanıtımı için çok iyi bir iş yaptıklarını da vurguladı.

Türkiye, Romanya, Sırbistan, Bosna, Kosova yani Balkanların tüm ülkelerinden yaklaşık 15 bin kişiyi her sene Ohri'ye getirmeyi düşündüklerini, firma olarak da Hollanda ve Belçika'dan her sene 15 bin kişiyi Ohri'ye getirdiklerini söyledi. Şirket olarak Makedonya destinasyonuna özellikle Ohri destinasyonuna çok önem verdiklerini ifade ederken Makedonya'nın Türkiye ile bağları malum olduğunu söyledi.

Makedonya'yla Osmanlıdan kalma bağların da çok olduğunu ve Türkler arasında çok önemli bir destinasyon olduğunu ifade etti. Çok yakın zamanda, özelikle Antalya ve İstanbul'dan Ohri destinasyonuyla özel çarter uçaklarla çok sayıda Türk turistin Ohri'ye getirmeyi düşündüklerini de açıkladı. Makedonya'nın turistik şehri Ohri'deki Ohrid Turist - Otel Desaret şirket müdürü Cemal Rahman, bütün Balkanların turuzm şirketlerinin ve otelcilerin Fibula'nın organize ettiği bir akşamda bulunduklarını ifade etti.

Rumelinin zengin tarihi yerleriyle bilindiğini belirti. 2015 yılında kabarık sayıda Türkiye'den turistin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.