Bodrum'da sezon 12 aya yayılacak

Bodrum'da turizmi 12 aya yayarak kenti dünyanın ilk 5 tematik destinasyonundan biri haline getirmeyi amaçlayan "Let's Bodrum!" projesi hayata geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

Yılduz TAŞDELEN ERLİ

BODRUM - Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum'u dünyanın ilk 5 tematik destinasyonundan biri haline getirmeyi hedefleyen "Let's Bodrum!" projesinin çatısını oluşturan 'Let's Bodrum Kart, ana sponsor İş Bankası ve 'platin sponsor' Turkcell ile hayata geçti. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Let's Bodrum!" ile  en büyük hedeflerinin Bodrum'daki turizmi yıl geneline yaymak olduğunu ifade ederek, yüksek sezon haricinde gerçekleştirilecek pek çok farklı etkinlikle Bodrum'u bir cazibe  merkezi haline getirmeyi arzu ettiklerini söyledi.Kişisel tercihleri dikkate alarak hizmet vermeyi hedefleyen "Let's Bodrum!", Bodrum ziyaretçilerine cafe, mağaza ve eğlence yerlerindeki harcamalarında indirimlerin yanı sıra kültür sanat etkinliklerinden öncelikli ve avantajlı olarak yararlanma fırsatı sunacak. Bodrum Ticaret Odası  (BODTO) tarafından desteklenen"Let's Bodrum powered by Maximum!", mobil pazarlama şirketi Mobilera tarafından geliştirildi. Proje kapsamında, yerli ve yabancı turistlerle üye işyeri sahiplerinin, Bodrum'la ilgili aradıkları her bilgiyi proje çatısı altında geliştirilen web, mobil ve sosyal medya  platformlarında bulması hedefleniyor.

110 işyerine ulaşıldı

Bu arada, projenin açıklandığı toplantıda proje kapsamında 110'un üzerinde işyerine  ulaşıldığı bildirildi. Bodrum'un uluslararası alanda tanıtımına önemli katkıda bulunacak "Let's Bodrum!" projesine Maximum Kart markası ile destek veren İş Bankası, yarımadadaki üye işyerleri ile tüketicileri bir araya getirecek kartlı ödeme çözümleriyle Let's Bodrum Kart'ın ödeme altyapısını ve projenin ana sponsorluğunu üstleniyor. İş Bankası tarafından çıkarılacak olan yüklekullan özellikli "Let's Bodrum!" ön ödemeli kart içine yüklenen tutar, "Let's Bodrum!" platformuna üye işyerlerinde sunulan çeşitli indirim ve fırsatlar ile birlikte kullanılacak.

Mutluluk vaat ediyor

Turkcell projenin platin sponsorları olarak yer alırken, ETS Turizm projenin dijital turizm alanında gold sponsoru oldu. Bodrum'un yıl boyunca kültürel ve sanatsal aktiviteler, eğlence  ve dinlenme olanakları, yeme içme zenginliği ve doğasıyla mutluluk vaat ettiğini dile getiren BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, projenin, Bodrum'u sevenlerinin kalbinde canlı tutmak, bilmeyenlerde ise merak uyandırmayı amaçladığını  kaydetti. Kocadon, "Let's Bodrum!"un ilk ayağı olan Let's Bodrum Kart ile sağlanacak avantajların Bodrum'u ziyaret edenlere kendilerini ayrıcalıklı hissettirmeyi, üye işyerlerinin ise ticaretlerini 12 aya yayarak iş hacimlerinde artış sağlamak istediklerini ifade etti. Bodrum Ticaret Odası Başkanı  Mahmut Kocadon, turizminin gelişmesi, kalitenin, turist sayısının ve niteliğinin artmasına yönelik farklı çalışmalar  hayata geçirme arayışında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Aradığımız yanıtı 2 yıl önce İngiltere'de katıldığımız World Travel Market Fuarı'nda açıklanan bir raporda bulduk. 'Ne yapabiliriz?' dedik ve Let's Bodrum! projemiz böyle doğdu. Böylece geleceğe yönelik dijital turizm ve mobil ödemeler (cashless city), bir başka deyişle yeni dünyanın teknolojik tüm imkanlarını  Bodrum'un mevcut değerine katma kararı aldık."
Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da, geliştirdikleri yenilikçi mobil uygulamaların insanların hayatını kolaylaştıracak nitelikte olduğunu ifade ederek, "Örneğin, temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam için akıllı bisiklet çözümü sunabiliriz" şeklinde konuştu.

Geleneksel yöntemler, djital mecralarla birleşti

Mobilera Holding BV Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Kertmelioğlu, dünyanın en iddialı destinasyon projesini geleneksel yöntemleri, dijital mecralarla birleştirerek Bodrum'da hayata geçirmenin kıvancını yaşadıklarını  ifade etti. Dünyanın herhangi birnoktasındaki Bodrum dostunun, tek bir uygulama ile Bodrum'un sonsuz zenginliklerinden faydalanırken, Bodrum yaşam tarzıyla hayat boyu bağını sürdürme imkanı bulacağını belirten Kertmelioğlu, geleceğin dijitalde olduğu turizm endüstrisinin bu ve benzer konseptlerle Türkiye'nin 2023 hedeflerine en yüksek katma değeri sağlayacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.