Booking davası yine ertelendi

TÜRSAB, tarafından online rezervasyon sitesi booking.com'a açılan davada bügün yeni bir duruşma daha görüldü. Mahkeme booking.com'a getirilen ihtiyati tedbir kararını yine kaldırmadı. TÜRSAB ise bir sonraki duruşmada turizmin patronlarının dinlenmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER-DUNYA ONLİNE

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından haksız rekabete neden olduğu için dünyaca ünlü rezervasyon sitesi booking.com'a açılan davada bugün yeni bir duruşma daha geride kaldı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada tarafları dinleyen mahkeme heyeti, booking.com'a konan ihtiyati tedbir kararını kaldırmadı. Davalı taraf booking.com'un avukatları vakit kaybetmeden devam eden tedbir kararının kaldırılması için itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Patronlar tanık olarak dinlenecek

Duruşmada, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Genel Sekreter Çetin Gürcün'ün tanık olma talepleri reddelirken, Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ile booking.com tarafından gösterilen bir tanığın dinlenilmesine karar verildi.

Mahkeme tarafından görülen bir önceki duruşmaya 9 tur şirketi, 9 otel ve turizm şirketi, 3 gerçek kişi ile TÜROB ve Bodrum Turistik Otel İşletmecileri Derneği katılmış ve süreçten gördükleri zararları mahkeme huzurunda dile getirmişlerdi.

Yine ertelendi

Tanıklar mahkeme tarafından 23 Ekim'e ertelenen bir sonraki duruşmada kendi sektörleri ve şirketleri adına süreçten nasıl etkilendiklerini anlatacaklar.

Bakan tarih verdi

Davanın görüldüğü sırada gazetecilere gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Booking.com'la arkadaşlarımız görüştüler. Kendilerinin bize bir ziyaret talepleri var. 22 Haziran'da kendilerini kabul edeceğiz. O zaman da bir görüşme imkanı olur." dedi.

Süreç 2015 yılında başlamıştı

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın 29.03.2017 tarihli duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verilmişti.

Oteller ve tur şirketleri Booking davasına koştuOteller ve tur şirketleri Booking davasına koştu