Buklet üreticileri BUSİD'i kurdu

Buklet üreticileri kendi derneklerini kurdu. Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkasnı Mehmet Yalçın oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEHMET KAYA

ANKARA - Buklet ürünler olarak adlandırılan ve oteller ile diğer turizm tesislerinde kullanılan sabun, terlik, şampuan ve diğer gereçlerin üreticileri Buklet Ürünleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BUSİD) çatısı altında örgütlendi. Sektörün 12 temsilcisi kurucu üye olarak ilk yönetim kurulunu oluşturdu. Kurucu yönetim kurulu başkanlığına da Mehmet Yalçındere seçildi.

Derneğin kurulma nedeni, “Dünyada ve ülkemizde gelişen turizm sektörü ile birlikte konukların ağırlanması ve memnuniyetinin de sürekliliğini sağlamasında önemli bir yeri olan buklet ürünlerini üreten ve satışları ile katma değer sağlayan, ülkemizin en önemli sektörlerinden turizme ürün tedariği sağlayan buklet sektörü de kurulan dernek çatısı altında bir araya geldi. Konaklama hizmeti veren işletmelerin müşterilerinin kullanımına sunduğu her türlü temizlik, kozmetik malzemeleri ve kullan-at yiyecek, içecek servis ekipmanlarını üreten Türkiye buklet sektörünün en önemli sorunlarının, standartlaşmadan uzak üretim ve destek mekanizmalarından göz ardı edilmesi olarak öne çıkıyor” olarak açıklandı.

İhracata da ağırlık verilecek

BUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçındere, yaptığı değerlendirmede, buklet ürünlerin müşteri memnuniyeti yanında hijyene de katkı verdiğini hatırlatarak sektör için vazgeçilemez olduğunu vurguladı. Yalçındere, buna karşılık sektörün bir bileşeni olarak sektörel desteklerin hiçbirini kullanamadığını anlattı. Dernek olarak bu yönde çalışmalar yanında ihracata da ağırlık verileceğini kaydeden Yalçındere, “Sektör çok genç ve dinamik, büyüme potansiyeli yüksek. Avrupa Birliği, Ortadoğu, Afrika ve Rusya pazarının cazibesi artıyor. Buklet sektörü ihracata daha fazla odaklanmalı” dedi.

BUSİD Yönetim Kurulu

BUSİD kurucu yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

- Ahmet Turan Aydın-Çerçi Kozmetik
- Aydın Çaloğlu-Sistem Otelcilik
- Burak Besnili-Temko Temizlik
- Deniz Danışman-Deniz Buklet
- İlker Duran-Detay Turizm
- İzzet Hızlı-Han Kozmetik
- Hamit Yakın-Sun Turizm
- Hüseyin Özbakır-RH Tekstil
- Mahmut Küçükdoğan-Mahmut Tekstil
- Mehmet Yalçındere-Güno Pazarlama
- Seza Uğrubol-Turunch Kozmetik
- Süleyman Sadi Tanay- Tanay