Didim'de bayram bereketi

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Didim'de 3 günlük Ramazan Bayramı dolayısıyla oteller ve pansiyonlar doldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN  - Ramazan ayının sezona denk gelmesi ile tatilini erteleyenler, 3 günlük bayram tatilini sahil beldelerinde geçirmeyi tercih etti. 

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Didim'de 3 günlük Ramazan Bayramı dolayısıyla sahiller ve koylar doldu taştı.  

Hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü ilçede, vatandaşlar ve turistler sıcak havanın keyfini çıkardı. Altınkum Sahili'ni dolduran tatilcilerin bazıları Yalı Caddesi'ndeki kafeteryalarda oturmayı tercih ederken bazıları da denize girip serinledi. 

Didim'den çevre illere yolcu taşıyan otobüs firmalarının ise bayram sonrası için oluşan yoğunluk için ek seferler düzenlemek zorunda kaldıkları öğrenildi. 

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada bayram dolayısıyla tüm otel ve pansiyonların yüzde yüz oranında dolu olduğunu kaydederek, Türkiye'de turizmin çeşitlendirilmesi ve yılın tamamına yayılması çalışmalarının sürdüğünü, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaların, Türkiye turizmine iyi neticeler getireceğini söyledi.