Güney Ege'deki oteller bayramda dolu olacak

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Fethiye'deki konaklama tesislerinde doluluk oranı Kurban Bayramı'nda yüzde 100'lere yaklaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA -  Kurban Bayramı'nı tatilde geçirmek isteyenler, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerinde yoğunluğa neden oldu. 

Arefe günüyle 5 gün olacak Kurban Bayramı tatili döneminde, Güney Ege'deki konaklama tesislerinde hareketlilik yaşanıyor.  

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ açıklamada, Marmaris'te bayram nedeniyle tüm otellerin dolduğunu, rezervasyon yaptırmayanların yer bulmasının imkansız olduğunu söyledi. 

Eylül ayında yabancı turist sayısında da artış nedeniyle iyi bir sezon geçirdiklerini dile getiren Özbozdağ, "60 bin yatak kapasitesi bulunan Marmaris'te bayram nedeniyle 4 ve 5 yıldızlı tüm oteller dolu. En iyi müşteri segmentini eylül ayında yakaladık. Her keseye uygun ürün yelpazesi vardı. İç pazarda da önemli bir hareketlilik yaşandı" dedi. 

Otellerdeki yoğunluğun kasım ayı ortalarına kadar devam edeceğini vurgulayan Özbozdağ, özellikle bayramda ve ekim ayı sonuna kadar bölgede nitelikli yatak bulmanın çok zor olduğunu ifade etti. 

Ekim ayında bölgeye çocuklu ailelerden ziyade orta yaş grubu turistlerin geldiğini bildiren Özbozdağ, "Bu grup eğlenceden çok doğaya, ekolojiye, kültür gezilerine önem veriyor. Daha fazla geziyor, daha fazla para harcıyor" diye konuştu. 

Özbozdağ, farklı turist segmentleriyle turizmi çeşitlendirmeleri gerektiğine işaret ederek, ön plana çıkartılabilecek kültürel, tarihsel, doğal pek çok değerleri bulunduğunu kaydetti. 

TÜRSAB olarak Turizm Alt Yapı Birliği ile sezonu uzatabilmek için projeler hazırladıklarına dikkati çeken Özbozdağ, şöyle devam etti: 

"En büyük amacımız müşteri segmentini çeşitlendirmek. Arkeolojik, ekolojik ve kültürel ürünleri gün yüzüne çıkartmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Uluslararası Basın Festivali düzenleyeceğiz. Yurt dışından çok sayıda basın mensubu bu festivale katılacak. Amacımız var olan değerleri ortaya çıkararak iyi bir tanıtım yapıp iyi pazarlayarak hak ettiğimiz müşteri potansiyelini yakalamak ve geliri artırmak." 

Muğla'nın 250 bin yatak kapasitesi var 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ise Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip, deniz, kum ve güneş potansiyelinin yanı sıra farklı medeniyetlerin izlerini de taşıyan Muğla'nın 250 bin yatak kapasitesi ile yerli ve yabancı turistlere hizmet verdiğini söyledi. 

Yerli turistin Ramazan ve Kurban bayramlarında Muğla'yı tercih ettiğini belirten Çelik, "Özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris'teki konaklama tesislerinde 100'e yakın doluluk var. Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 4 artış yaşandı. 20 Eylül'e kadar bölgemizi 2 milyon 800 bin turist ziyaret etti" dedi. 

Çelik, Muğla'nın ziyaretçilerine çok farklı alternatif tatil imkanları sunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

 "Bayramda tatilciler isterlerse cip safari turlarına katılarak köyleri gezecek, isterlerse atlara binerek orman içinde gezintinin tadını çıkartacak. Ölüdeniz'de paraşütle atlayabilecek veya Akyaka'da rüzgar sörfü yapabilecek. Su sporları merkezlerinde yüksek adrenalin keyfi yaşayacak. Teknelerle günübirlik turlara katılıp koylarda yüzebilecek." 

Bodrum yine gözde 

Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da dünyaca ünlü plaj ve mahalleleri bulunan ilçelerinde bayram nedeniyle yoğunluk yaşandığına işaret ederek, şunları söyledi: 

"Bodrum, bayram tatilinde de yoğun bir turizm hareketliliği bekliyor. Otellerimiz, turistik tesislerimiz yüzde 90 oranında dolu. Ayrıca yabancı turistlerin de ekim ayı sonuna kadar rezervasyonları var. Bodrum Belediyesi olarak bayram öncesi tüm tedbirlerimizi aldık. Yerli ve yabancı misafirlerimizin Bodrum'a çok büyük bir ilgisi var. Bu ilgi esnaflarımızı da memnun ediyor." 

Bu konularda ilginizi çekebilir