HİSER ile Bursa dünyaya açılacak

BTSO liderliğinde yürütülen HİSER Projesi’nin sektörün dünyaya açılmasını ve rekabetçiliğinin güçlenmesini sağlayacağını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Turizm sektörümüzün birlik ve beraberliği sektörde yeni başarıların habercisi olacak” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Sektör Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Konsey üyeleriyle bir araya gelen BTSO Başkanı Burkay, tarih ve kültür başkenti Bursa’nın turizmden daha fazla pay almayı hak ettiğini söyledi. Dünyada Bursa gibi tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip şehirlerin az olduğunu ifade eden Burkay, “Bursa gibi birikimli bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizin kıymetini bilmeli, kentimizdeki bu zenginlikleri dünyaya iyi anlatmalıyız” diye konuştu.

BTSO olarak turizm alanında birçok projeye imza attıklarını belirten Başkan Burkay, Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen HİSER Projesi’nin sektörün dünyaya açılmasında öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. Hizmet sektöründe ilk HİSER Projelerinden birini hayata geçirdiklerini ifade eden Burkay, projede 27 firmanın yer aldığını belirtti. İhtiyaç analizinin tamamlandığı ve ilk eğitimi Aralık ayında gerçekleştirilen projenin firmaların rekabetçiliğini güçlendirme hedefiyle kurgulandığını açıklayan Burkay, “2019 yılı için eylem planımızı ve rotamızı belirledik. Sektörümüzün döviz gelirini artırmak adına Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra farklı coğrafyalardan yeni turistleri kentimize çekmeyi istiyoruz. Bakanlığımız önemli bir kaynak sunuyor. Bu kaynaktan sektörümüzün en iyi şekilde faydalanmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hem Bursa hem sektör kazanacak”

BTSO olarak yürütülen UR-GE projelerinde birçok sektörün ihracatta önemli başarılar yakaladığını; bazı sektörlerde yoğun talep üzerine ikinci UR-GE projeleri hazırladıklarını vurgulayan Burkay, şöyle konuştu: “Bu yıl başlangıcını yaptığımız projenin sektörümüze faydalı olacağına yürekten inanıyorum. Sektörümüzden talep gelirse ikinci bir proje için hazırlık yapabiliriz. Artık firmalarımızın farklı hamleler içinde olması gerekiyor. HİSER projesi firmalarımız için büyük bir fırsat. HİSER ile hem Bursa hem sektörümüz kazanacak.”

“Business turizmindeki avantajımızı iyi kullanmalıyız”

Başkan Burkay, Bursa’nın Almanya gibi ‘Business Turizmi’ne hakim bir bölge olduğunun altını çizdi. BTSO olarak 2013 yılından bu yana düzenlenen Ticari Safari Projesi ile önemli alıcıları Bursa’ya getirdiklerini; bu dönemlerde otellerin doluluk oranlarının yüzde 100’e kadar ulaştığını kaydeden Burkay, “2018’de 15’in üzerinde fuara imza attık ve yaklaşık 7 bin yabancı iş insanının Bursa’ya gelmesini sağladık. Bu hamlelerimiz hem kentimizin ticaretine hem de turizmine önemli katkı sağladı. Turizm sektörünün farklı kollarını harekete geçirmemiz lazım. Öncelikle herkesin bu işi sahiplenmesi gerekiyor. Sektör Konseyimizin ortaya çıkaracağı yeni formüllere ihtiyacımız var. Turizm sektörümüzün geleceğini konseylerimizden çıkacak kararlar belirleyecek. Bir uzmanlık merkezi olan Odamız, sektörümüzden gelen her talebe açık olacak” dedi.

“Konsey turizmde ortak aklın merkezi olacak”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Bursa iş dünyası olarak kentin turizm hacmine güç katan birçok projeye imza attıklarını söyledi. İş dünyası temsilcileri, akademisyenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Turizm Konseyi’nde Bursa’nın geleceği için önemli kararlar alınacağını ifade eden Aslan, “Sektörün ortak aklının merkezi olacak konseyimizin eylem planlarıyla kentimizin turizmine daha fazla değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir