İlk günde bin 535 yolcu ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun açtığı, denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, ilk günde bin 535 yolcu ağırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk Hava Yollarının tarifeli sefer başlattığı Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk gün 3 uçağın indiğini söyledi.

Dünkü uçuşlarda 605 yolcunun kente geldiğini, 930 yolcunun ise Ankara ve İstanbul'a gittiği bilgisini veren Balkanlıoğlu, THY yetkililerinden aldıkları bilgi doğrultusunda şu ana kadar yaklaşık 40 bin bilet satıldığını kaydetti. 

Günde 5 tarifeli seferin yapıldığı havalimanının yılda 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, açılışın en çok Ordu ve Giresunluları sevindirdiğini belirtti.

Balkanlıoğlu, dün açılan havalimanının bin 535 yolcu ağırladığını, alana inen özel uçaklarla bu rakamın 2 bine yaklaştığını dile getirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın özellikleri 

Yapımına 2011'de başlanan, Gülyalı ilçesinde denize taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilki özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı yaklaşık 360 milyon liraya tamamlandı.

Havalimanının pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre. Kamyonların 950 bin sefer yaparak taşıdığı 36 milyon ton taşın denize doldurulmasıyla inşa edilen havalimanının daha konforlu olması için piste taş mastik asfalt döküldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir