İranlıların zincir otelleri Antalya'dan alım yapacak

Her sene fuar ziyaretçisini yüzde 20 artıran ANFAŞ, 24 yıldır düzenlediği Hotel Equipment Fuarı'na İran'dan yoğun ilgi yaşadı. İranlı otel zincirleri bugün açılacak fuarda alım için Türk firmalarla bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Handan Sema CEYLAN

 
İSTANBUL - İran'daki zincir oteller alım yapmak üzere Antalya'ya geldi. Bugün başlayan 24. Anfaş Hotel Equipment 'Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nın yıldızı İran olacak. 22 oteli bulunan Parsian Int'l Hotels Company ile Pars Hotel Grubu ve Arya Hotel Grubu alım yapmak üzere Antalya'ya geldi. Mısır Rehana Hotels Resort da yeni açacağı 600 oda ve 9 restoranlı Aquapark Hoteli'nin teşrifatını Antalya'dan yapacağını açıkladı. Ayrıca Makedonya Ticaret ve Sanayi Odası da 6 otel yetkilisi ile fuardan alım yapmak için gelecek. 26 ülkeden fuara alım heyetleri gelirken, fuarın en dikkat çekici stantlarına ise Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nden gelen 7 firma ve ilk kez fuara katılan Çin sahip olacak. 
Gazetemizi ziyaret eden Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, son dönemlerde yurtiçinde ve yurtdışında fuar sayılarının düştüğünü ancak kaliteli fuarların daha da büyüdüğüne dikkat çekti. 
Fuarlarına 40 ülkeden katılımcı geldiğini kaydeden Seçer, "Her sene ziyaretçi sayımızı yüzde 20 artırıyoruz. Amiral fuarımız 24 yıldır düzenlediğimiz Hotel Equipment. Bu sene bu fuarımızdan 2 milyar dolarlık iş hacmi bekliyoruz. 20 yıldır düzenlediğimiz gıda fuarından da 1 milyar doların üstünde bir iş hacmi bekliyoruz. 
Bugün başlayacak Hotel Equipment'ta otellerin dışındaki aydınlatmadan nevresime kadar her şeyi bulmak mümkün olduğunu kaydeden Seçer, "Devletin de pek çok kuruluşu tesisleri için, yatakhane ve yurtlar için buradan alım yapıyorlar. 26 ülkeden otel sahipleri bu fuara katılıyor. Bu sene fuarın yıldızı İranlı işadamları olacak, Makedonya, Katar Hindistan fuara katılıyor. Almanya'nın Bavyera Eyaleti stant açıyor" diye konuştu.  
 
Bolivya çikolata ve şeker için gelecek
 
Şubat ayında ise 20'nci kez Uluslararası Anfaz Food Product Gıda İhtisas Fuarı'nı düzenleyeceklerini bu fuara eş zamanlı olarak 2'nci kez İçecek İhtisas Fuarı Bevex'i gerçekleştireceklerini belirten Seçer, "İçecek fuarımız alanında Türkiye'nin tek ihtisas fuarı" dedi. Bu fuarlara 38 ülkeden 45 bin ziyaretçinin geleceğini anlatan Seçer, Migros CarrefourSa gibi marketlerin ilk kez katılımcı olarak katılacağı gıda fuarına diğer zincir marketlerin de ilgi gösterdiğini kaydetti. "Fuara katılan firmaların yüzde 40'ını yeni firmalar oluşturuyor" diyen Seçer, "Güney Amerika ülkesi Bolivya'dan Martha Sanjinez şirketi Türkiye'den çikolata ve şekerleme ithal etmek için fuara gelecek" diye konuştu. Ayrıca Seçer, fuar kapsamında bir Şarap Sokağı kurulacağını ve bu sayede Türk Mutfağı'nın tanıtımının şaraplarla eşleştirerek yapılacağını söyledi. 
Öte yandan Seçer, bu yıl Nisan ayında düzenleyecekleri Anfaş City Expo ile de tüm belediyelerin dikkatini çekecek bir şehircilik fuarı gerçekleştireceklerinin altını çizdi. 
 
Hangi fuarda hangi ödüllü yarışma düzenleniyor?
 
Hotel Equipment Altın Kep Aşçı Yarışması 
AKTOB Geri Dönüşüm Tasarım Yarışması
Bevex İçicek Fuarı Yaratıcı Barmenler Yarışması
 
Antalya'nın tanınırlığını avantaja çeviriyoruz
 
Server Seçer, ANFAŞ olarak Antalya'da 20'ye yakın fuar ve aktivite düzenlediklerini kaydederek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Uluslararası arenada Antalya bir marka. Biz Rusya'da Ortadoğu'da ve Türki Cumhuriyetlerde turizmle sağladığımız bu tanınırlığımızı avantaja çeviriyoruz. Tarımda da pek çok üründe dünyada ilk 3'teyiz. Fuarcılığın rahatlıkla yapılabilmesi için ılıman iklim, uluslararası havalimanı ve yakın mesafede konforlu otellerin bulunması lazım. Biz bu üç kriterin hepsine Antalya'da sahibiz. Diğer Anadolu kentlerindeki fuarlardan bu sayede ayrılıyoruz.  İstanbul'daki iki fuar merkezinin ardından 65 bin metrekarelik fuar alanımızla Türkiye'nin ikinci büyük fuar kentine sahip kentiz. Her iki katımızda da fuar yapılabiliyor. " 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir