Kırsal turizmine 12,5 milyon liralık yatırım

Kırsal alanlarda turizme dönük yatırımlara hibe yoluyla destek veren TKDK, Van'da 12,4 milyon liralık yatırım yapılmasını sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında desteklediği projelerle bölgede tarım ve hayvancılığın yanı sıra buna dayalı sanayinin de gelişmesine katkı sunan Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK), "Kırsal turizm" alanında da Van'a 12,4 milyon liralık yatırımın yapılmasına öncülük etti.

"Kırsal Turizm Programı" doğrultusunda kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara hibe yoluyla destek veren TKDK, nüfusu 20 bini geçmeyen yerleşim alanlarında hazırlanan projelere öncelik tanıyor. 42 ili kapsayan programla kırsal bölgelerde turizm yatırımlarını artırmayı hedefleyen TKDK, projelerin uygulandığı yerleşim yerlerinin bu alandaki kapasitelerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Van'da da uygulanan program kapsamında verilen hibe destekleriyle birçok ilçede ilk kez otel açıldı, otel bulunmayan ilçelerde de bu yöndeki yatırım talepleri artmaya başladı.

"Yatırım yapmak isteyen çok girişimci var"

Kırsal turizm alanında şu ana kadar birçok proje desteklediklerini, bunlar arasında aqua park, otel gibi yatırımların olduğunu anlatan TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, bu destekleme kapsamında 12,4 milyon liralık yatırımın bölgeye gelmesini sağladıklarını ve 5 milyon 750 bin lira hibe desteği sunduklarını dile getirerek şunları söyledi:

"İnsanları cezbeden bir kurumuz. İlçelerimizin çoğunda otel yoktu. Kurumumuzun verdiği destekler kapsamında Başkale'de, Muradiye'de, Çaldıran'da birer otel yaptık. Yeni oteller için de müracaatlar var. Gevaş'ta otel yapmak isteyen girişimcilerimiz var. Önümüzdeki dönemlerde oteli olmayan ilçemiz kalmayacak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnsanların ilgisi çok fazla. Yatırım yapmak isteyen çok girişimcimiz var. Biz onlarla irtibat halindeyiz. Gelecek çağrı dönemlerinde ilimize en fazla payı almayı hedefliyoruz."