Kış turizminde hedef 10 milyar euro

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, EYOWF 2017 ile 35 ülkeden bin 500'e yakın sporcu ve antrenör geleceğini ve kış turizminden yıllık 10 milyar euronun üzerinde gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin kış ile yaz turizmini bütünleştirebilen ender ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, "Kış turizmi, yaz turizmiyle bütünleştiği zaman aşama kaydedilebilir. Bunu sağladığımızda sadece kış turizminden yıllık 10 milyar euronun üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyoruz." dedi.

TKF Başkanı Yarar yaptığı açıklamada, dünyanın kar yağışı açısından sıkıntı yaşadığı bir ortamda Erzurum, Erzincan ve Kars'a kar yağdığını, bu nedenle kayak sezonunu erken açacaklarını söyledi.

Erzurum'da 11-18 Şubat 2017'de düzenlenecek Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (2017 EYOWF) için 35 ülkeden bin 500'e yakın sporcu, antrenör ve yöneticinin geleceğini açıklayan Yarar, bu sayıyı yükseltmek için çalıştıklarını kaydetti.

Yarar, 2017 EYOWF ile amaçlarının Türkiye turizmi ile sporunu birlikte geliştirmek olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Kar bolluğuyla daha güzel bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum. EYOWF hem ekonomimize bir katkı olacak hem de sportif anlamda başarılarla ülkemizi sevindireceğiz. Avrupa ile ilişkilerimizin biraz gergin olduğu bir süreçte 'Acaba gelmezler mi?' diye bir soru işareti vardı. 35 ülkenin katılıyor olması, bizim ve ülkemiz için sevindirici. Bine yakın sporcu, 500-600 antrenör ve yönetici gelecek. Bu kişiler ülkemizi tekrar görecek. 35 ülke teyitli, bu 40'a kadar çıkabilir. Daha da artırmak için gayret ediyoruz."

Federasyon olarak organizasyona 32 sporcu ile katılacaklarını dile getiren Yarar, "Şimdiye kadar EYOWF'ta madalya alınmamış, çok büyük bir başarı yok. Sporcularımızın ilk 10'da yer alması için çalışıyoruz. Mesela biatlon şimdiye kadar çok başarılı olmadığımız bir branştı. İyi bir atak yaptık. Snowboard'da hiç yoktuk, onda da iyi bir atak yaptık. Dünya kupasına katılmaya başladık." ifadelerini kullandı.

Kış turizminde beklenti yüksek

Erol Yarar, Türkiye'de kış turizminin gelişmesi için tesisleşme ve altyapı anlamında önemli yatırımlar yapıldığına işaret etti.

Tesisleşmede esas konunun kış turizminin gelişimini temin etmek olduğuna dikkati çeken Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, kış ile yaz turizmini bütünleştirebilen ender ülkelerden biri. Kış turizmi, yaz turizmiyle bütünleştiği zaman aşama kaydedilebilir. Bunu sağladığımızda sadece kış turizminden yıllık 10 milyar euronun üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Bu da ülkemizin ekonomisine, bilhassa dağlık, milli gelirden az pay alan bölgelerimize büyük katkı sağlayacak ve doğunun gelişme stratejisi olacaktır. Bunun bu yıl yapılması için herkes gayret içinde."

Bu konularda ilginizi çekebilir