"Nitelikli turistleri Didim'e çekebiliriz"

DİGİAD Fahri Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Deniz, "Yanıbaşımızdaki Kuşadası, Marmaris, Bodrum Türkiye’nin en önemli turizm yerleri olarak büyürken, Didim yerinde sayıyor. Didim olarak nitelikli iyi para harcayan turistleri ilçemize çekebiliriz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didim Genç İşadamları Derneği (DİGİAD) Fahri Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Deniz, Didim ekonomisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Didim’in Türkiye’nin en iyi turizm destinasyonlarından biri olabileceğini söyleyen Deniz şöyle konuştu:
"Didim’de kayıtlı yatak kapasitesi 13 bin. Bunun dışında 14 bin adet de 3. nitelikli olarak adlandırılan yatak bulunuyor. Kayıtlı yataklarda 210 bin, kayıt dışında ise 420 bin civarında turist Didim’de tatilini geçiyor. Bu kabullenebileceğimiz bir şey değil. Avrupa’nın en büyük yat limanlarından birine sahibiz. Apollon Tapınağı, Milet Antik Kenti, Altınkum Plajı, Bafa Gölü gibi tarihi ve turistik yerlere sahibiz. Ancak turizm destinasyonları sayılırken Didim’in adı bile geçmiyor. Yanıbaşımızdaki Kuşadası, Marmaris, Bodrum Türkiye’nin en önemli turizm yerleri olarak büyürken, Didim yerinde sayıyor. Türkiye’de bir turistin ortalama kişi başı harcaması 630 dolar civarında. Didim olarak nitelikli iyi para harcayan turistleri ilçemize çekebiliriz. Yani kişi başına 2 bin dolar, toplamda ise 2 milyar dolarlık turizm hacmi oluşturabiliriz. Bu hedeflere ulaşmak çok zor değil. Nasıl İspanya’nın San Sebastián’ı, Fransa’nın Nice’ı var ise Türkiye de Didim ile anılsın istiyoruz. Turizmin geleceğine inanan tüm yatırımcıları Didim’e davet ediyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir