Sezonun ilk kruvaziyeri Antalya'ya geldi

Sezonun ilk kruvaziyeri 3 bin 200 yolcusuyla Antalya Limanı'na geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sezonun ilk yolcu kruvaziyer gemisi Antalya Limanı'na 2 bin 361 yolcusuyla yanaştı. Antalya Limanı'na gelen sezonun ilk lüks yolcu gemisi Mein Schiff oldu.

3 bin yolcu kapasiteli gemi, Mısır'ın İskenderiye Limanı'ndan hareket ederek saat 03.00'da Antalya Limanı'na geldi. Bugün gece 22.30'da tekrar hareket edecek kruvaziyer gemi Yunanistan'a yeni bir tur için hareket edecek. Gemi, 10 gün sonra tekrar Antalya'da olacak. İndi bindi operasyonla Antalya aynı gün içerisinde yaklaşık olarak 5 bin Alman turisti ağırladı. Öte yandan 3 bin kapasiteli kruvaziyer gemide 2 bin 361 yolcunun yanı sıra 500 kişilik mürettebat bulunuyor. 

"Çıkış yılı olmasını arzu ediyoruz"

Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, baharın ilk günlerinde Antalya Limanı'na gelen geminin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bu senenin çıkış yılı olmasını arzu ettiklerini dile getiren Sert, "Umarım daha iyi sayıda yolcu gemisi gelmeye devam eder. Turizmde iyi, güzel bir gelecek bizi bekliyor. Bu ümitle hareket ediyoruz. Antalya'da Türkiye'de turizmin başkenti. Limanımıza gelen turistler de Antalya ile güzel ve olumlu geri dönüş yapıyorlar. Umarı onlarda çevresindeki kişilere bunu söylerler" diye konuştu.

Limana demiryolu ulaşımı sağlamak istiyorlar 

Limanların şehrin aynası olduğunun altını çizen Sert, "Şehirde ne varsa limanda da o vardır. Antalya'da mermer ihracatı ağırlıklı. Türkiye'den ihraç edilen mermerin yüzde 30'u, Çin'e ihraç edilen mermerin yüzde 40'ı Antalya limanından gidiyor. Bunun nedeni Antalya, Isparta ve Burdur'da maden üretimin ağırlıklı olması. Maalesef limana demiryolu ulaşımı yok. Demiryolunun gelmesi için uğraş veriyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir