Titanic, her yıl 10 otel açacak turizmde dünya markası olacak

Türkiye'de 'Titanic' markası ile otelciliğe soyunan Aygün Group, dünya çapında 2 bine yakın şubesi bulunan dev bir Türk markası yaratmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
 

 
Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Türk yatırımcı Mehmet Aygün global bir marka olmayı hedefliyor. Türkiye'de yedi, Almanya'da üç oteli ile hizmet sunan Aygün Group bünyesindeki Titanic Oteller Zinciri, yatırımlarına hız kazandırdı. Yıl içinde yaklaşık 240 milyon euro değerinde dört yeni otelin inşasına başlayan şirketin bundan sonraki hedefi ise, yılda yaklaşık 10 yeni otel açarak uzun vadede bu sayıyı 2 binlere kadar çıkarmak. Aygün Şirketler Grubu ve Titanic Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, "Neden başka firmalar gibi bir Türk firmasının da dünya çapında 2 binden fazla oteli olmasın? Gerekirse franchise sistemini de devreye sokarak Titanic olarak bunu yapmaya kararlıyız" dedi.
 
Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya açılacak
Yaklaşık 40 yıldır Almanya'da restoran sektöründe faaliyet gösteren ve Hasır Restoranlar Zinciri'ni yaratan Aygün Group, bu alandaki başarısını otelcilik sektörüne taşıdı. İlk otelini Şişli'de açan şirketin, Taksim, Kartal, Bakırköy, Gebze ve Bayrampaşa'da olmak üzere İstanbul'da altı oteli bulunuyor. Antalya'da bir oteli bulunan şirketin, Berlin'de ise üç oteli faaliyet gösteriyor. Şirketin, Antalya'da ve Berlin'de inşaat halindeki üç oteli ise önümüzdeki yıl açılmaya hazırlanıyor. Titanic Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, otel yatırımlarında hız kesmeyeceklerini ve hedeflerinin dünya çapında 2 bine yakın şubesi bulunan bir Türk dünya markası yaratmak olduğunu ifade etti. Aygün konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Biz bir Türk firmasının da dünya çapında 2 binden fazla oteli olan dev bir marka olabileceğine inanıyoruz. Bu otellerin hepsinin kendi yatırımımız olması gerekmiyor. Franchise sistemiyle de bunu yapabiliriz. Biz bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Dünya çapında yılda yaklaşık 10 otel açmayı planlıyoruz. Biz bu sene toplamda yaklaşık 240 milyon euro olan dört inşaatı birden yönetiyoruz. Bu inşaatlar bittikten sonra diğer Avrupa ülkelerindeki büyük şehirlerde yatırımlara başlayacağız. Nerede potansiyel görürsek orada otelimizi açacağız. Arap Baharı sonrası Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına da girebiliriz. Yine Türkiye'deki otel yatırımlarımızı sürdüreceğiz." Şu anda Afyon bölgesinde bir araştırma içerisinde olduklarını ifade eden Aygün, bölgede sağlık turizmine yönelik bir otel yapmak istediklerini açıkladı.
 
Belek'e 'yedi yıldızlı' otel yapıyor
Antalya Belek'te önümüzdeki yıl mart ayında hizmete girecek oteli 'yedi yıldızlı' olarak tanımlayan Aygün, Türkiye'de örneği olmayan devasa bir otel inşa ettiklerini ifade etti. Uzman bir ekiple bu otelin projesi için yaklaşık beş yıl süren bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Aygün, otelin her kesimden müşteriye hitap edeceğinin altını çizdi. Kışın daha çok kongre turizmine hizmet edecek. 17 toplantı salonu bulanan otelin, üç futbol sahası ve yüzme takımlarına yönelik bir olimpik havuzu bulunuyor. Oteldeki güzellik merkezi SPA, 8 bin metrekare alana sahip. 10 bin metrekarelik bir alana kurulu çarşısı bulunan otelde ayrıca, 99 villa bulunuyor.  Otelde 1200 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.  Türkiye ve Berlin'de hizmete açık olan toplam 9 otelde ise 7500 kişinin çalıştığı bilgisini veren Aygün, tüm otellerin ortalama yüzde 95 kapasite ile çalıştığını aktardı.

Üniversite kurarak eleman açığını kapatacak

[PAGE]


 
Üniversite kurarak eleman açığını kapatacak
En çok önemsediği konuların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Aygün bir üniversite kuracaklarını anlattı. Aygün, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Turizm sektörü için eğitim çok önemli. Bu alanda yeni üniversiteler açılması, iyi elemanlar ve yöneticiler yetiştirilmesi lazım. Şu anda sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu sektörün önü çok açık. Yakın bir zamanda turizme yönelik bir üniversite kuracağız."
 
 
Kozmetik sektörüne girmeye hazırlanıyor
Otellerinde iddialı oldukları alanlara da değinen Mehmet Aygün, yiyecek-içecek işinden geldikleri için  bu alanda başarılı olduklarının altını çizdi. Aygün, "Biz yüz çeşit yemek çıkarmaktansa 10 çeşit çıkarıp, ama bunu da çok lezzetli yapmaktan yanayız. Bizim sloganımız; israf yok, lezzet var" diye konuştu.  Kendilerini diğer otellerden ayıran bir diğer özelliklerinin ise SPA alanında olduğunu belirten Aygün, bu konuda çok iddialı olduklarını ve otellerinin çoğunda 5 bine yakın SPA üyesi olduğunu söyledi. Titanic markası ile SPA'larında kendi ürünlerini sunma hazırlığında oldukları bilgisini de veren Aygün, böylece kozmetik sektörüne giriş yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

 
'İstanbul turizmden yeterli payı alamıyor'
İstanbul'un henüz turizmden yeterli payı alamadığını dile getiren Aygün, şöyle konuştu: "Baktığınız zaman Paris 42 milyon turist ağırlıyor, Berlin ise 25 milyon. Bunların yanında İstanbul'un aldığı pay çok küçük. Gelen turistleri iyi ağırlamalı ve yurtdışında tanıtım faaliyetlerini artırmalıyız. Talep artışı ile İstanbul'un otel ihtiyacı da artacak.  Sadece 5 yıldızlı değil, 3 ve 4 yıldızlı oteller de inşa etmek gerekiyor. Avrupa'da şu anda en fazla 3 yıldızlı oteller talep görüyor. Çünkü orada kemer sıkma politikası var. İstanbul'un potansiyeli henüz tam olarak kullanılmıyor. Birçok şehir İstanbul'dan daha azına sahip olduğu halde daha fazla turist alıyor. Biz bu işin daha başındayız. Turizm en fazla gelir getiren sektörlerden biri ve bizim bu sektöre sahip çıkmamız gerekiyor. Herkesin bu konuda üstüne düşeni yapması lazım."