Turizm Başkentinden işbirliği daveti

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Bursa ile Antalya'nın işbirliği yapacak bir çok alanı olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA- Eskiden Bursa’da da görev yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, YÖREX Fuarı’na katılan BTSO Heyeti’ni kabul etti. Ziyarette iki kentin öne çıkan farklı özelliklerinin bulunduğunu ve bunun kullanılabileceğini söyleyen Karaloğlu, “Antalya'da 1 milyon yatak kapasitesi var. Siz her yıl Bursa’dan birer ürün satsanız, 1 milyon adet çarşaf, banyo havlusu, bornoz eder. Bursa ile Antalya'nın işbirliği yapacak çok alan var” dedi.

Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katılmak için Antalya’ya gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu ve Meclis Üyeleri’nden oluşan heyet, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Karaloğlu, Antalya ve Bursa’nın öne çıkan farklı özelliklerinin olduğunu ve buradan güçlü işbirliğinin çıkabileceğini belirterek, “Bursa üretim şehri. Tekstil, gıda, sanayi hangi sektöre bakarsanız bakın, öne çıkıyor. Antalya ise daha çok tüketim şehri. Yani Bursa ile Antalya'nın işbirliği yapacağı çok konu var. Antalya'da 385 otel var. İspanya'nın tamamından daha çok otel Antalya'da bulunuyor. 1 milyon yatak kapasitemiz var. Siz her yıl Bursa’dan birer ürün satsanız, 1 milyon adet çarşaf, banyo havlusu, bornoz eder. Bursa ile Antalya'nın işbirliği yapacak çok alan var. Farklı özellikleri yakalamak gerekiyor” diye konuştu.

“Bursa’nın üretim gücünden daha çok istifade edilmeli”
Bursa’nın üretim gücünün övgüyle bahseden Karaloğlu, ancak hedeflere ulaşması konusunda bazı eksiklerinin bulunduğunu dile getirdi. Karaloğlu, “Ankara'ya kendinizi anlatabilmiş değilsiniz. Böyle bir problem var. Kentin üretim gücünden bu ülke daha çok istifade etmeli. Çünkü akla gelebilecek her şeyi üretebilir, üretiyor da zaten” dedi.

BTSO kentin lezzetlerini sergiledi
Öte yandan Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından desteklenen YÖREX geçtiğimiz gün düzenlenen törenle açıldı. 70 ilden 400 katılımcının yer aldığı ve 200'ün üzerinde standın açıldığı fuarda Anadolu’nun dört bir yanındaki marka ürünlerin tanıtımı sağlandı. Fuarda Bursa’nın lezzetleri de görücüye çıktı. Ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği Bursa standında zeytinden havluya, kestane şekerinden İznik Çinisi’ne Bursa ve ilçelerinin meşhur ürünleri sergilendi. Yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 30 Ekim 2016 Pazar Günü sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir