Turizmde rakiplerimizi solladık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bölgesel istikrarsızlıklardan kayıpsız sıyrılmayı başaran Türkiye turizmi, 2013 yılında da pozitif büyüme rakamlarını yakaladı.

AA muhabirinin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 6 aylık genel değerlendirmelerin ve Türkiye'nin gelecek 4-5 yıllık hedeflerinin yer aldığı rapordan derlediği bilgiye göre, Türkiye'deki büyümeye karşın rakipleri İspanya, Mısır ve Yunanistan'da turizm verileri Türkiye kadar umut verici seviyede gerçekleşmedi. 

Turizm pazarında ilk yarıyıl tamamlanırken, Türkiye, bölgesinde geçen yıla göre yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 15'in üzerinde artıran tek ülke oldu. 

Arap Baharı ile güç kaybeden ve 2012'de yeniden yükselişe geçen Mısır, geçen yılki büyüme rakamlarını tekrar edemese de ordunun yönetime el koyduğu döneme kadar olan ilk 6 ayda yüzde 13 civarında bir gelişme gösterdi. 

Bölgenin lideri konumunda bulunan İspanya, ilk yarıda, yabancı ziyaretçisini yüzde 4,5 civarında artırdı. 

Rapora göre, Türkiye'nin yabancı ziyaretçi trafiğinin yüzde 75'lik kısmını alan İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir'de 2013 sezonu iyi geçiyor. Bu 4 şehrin tamamı yılın ilk yarısını yükselişle kapattı.