TÜRSAB Başkanı'ndan "vize" eleştirisi

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştirerek, "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, Türkiye vatandaşları iş aramaya giden ülke konumundan, iş veren ülke konumuna geçmiştir" açıklamasında bulundu.

Ulusoy, TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu tarafından Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kongre Turizmi ve Kuşadası Modeli" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1980'li yıllarda başlayan turizm hareketinin aradan geçen sürede çok önemli mesafe katettiğini ifade etti.  

Bu süreçte yatak kapasitesinin 80 binlerden 1 milyon 356 bine, havayolu yolcu taşımacılığında 4 bin koltuk kapasitesinden yaklaşık 85 bin koltuk kapasitesine çıkıldığına işaret eden Ulusoy, "Türkiye, bugün 13'ü uluslararası 50 havalimanı, 17 bin 500 yatın yanaşabileceği 52 yat limana sahip. Turizmde artık 9 bin seyahat acentesi ve 7 bin rehberi olan bir Türkiye'yi konuşuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

"Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok"

Ulusoy, Türkiye'nin turizmde yurtdışı seyahatte de artış kaydettiğini ancak yurtdışı çıkışlarda AB'nin vize uygulamasını haksız şekilde sürdürdüğünü dile getirerek, şunları söyledi:  

"Türkiye artık ağırlayan, karşılayan, çağıran ülke konumundan çıkmış. Gönderen ülke konumuna gelmiş. Travel Turkey İzmir Fuarı'na 25 ülke temsilcisi gelecek ve bunu orada da söyleyeceğim. Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, Türkiye vatandaşları iş aramaya giden ülke konumundan, iş veren ülke konumuna geçmiştir. Komşu Yunanistan'a 1,5 milyon ziyaretçi gönderen biziz. Bulgaristan bizden turist bekliyor. Almanya da öyle. Türkiye artık harcayan bir ülke, programını yapan bir ülke. Bunlar ülkemin başarısıdır. Bu başarının altında tüm sektörler var." 

"Bir gün vizeyi Türkiye uygulayacak"

Türkiye'nin kaydettiği gelişmeyle bir gün kendisine vize uygulayan ülkelere vize uygulayacak konuma geleceğine inandığını belirten Ulusoy, şunları kaydetti: 

"Benim ülkemin kişi başı geliri 20 bin doları bulduğu zaman, Avrupa Birliği üyesi olmasını istemiyorum. Avrupa Birliği, esasen barış projesidir. Burada Türkiye'nin her ilinden insan var, demek ki biz barış içindeyiz. Biz insan haklarını bin yıldır yaşıyoruz. Bu, Avrupa Birliği ise son 50 yıldır barış içine girmiş. 50 yıl önce birbirlerini yiyorlardı. Ben mi çıkardım o savaşları? Avrupa Birliği, 50 yıl önce neredeydiniz? Türkiye, bunları aşacak bir ülkedir. İnanıyorum ve inanmaya da devam edeceğim. Benim için her yer Kuşadası, her yer Aydın, Diyarbakır, Van, Trabzon, Samsun'dur. Bizim Diyarbakırlı damadımız var. Biz onlara 'nerelisin' diye sormadık. Cebinde taşıdığı Türkiye Cumhuriyeti kimliğine baktık."  

Bu konularda ilginizi çekebilir