Yerli turist Ege'yi tercih etti

Yerli turistin önceliği, tatil için tercihi Ege oldu. Yurt dışı pazarda tarihi düşüş yaşayan bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yerli turistin bayram tatili için Ege'yi tercih ettiğini, bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.

Mehmet İşler, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması kararının iç turizmi hareketlendirdiğini belirterek, yurt dışı pazarda ciddi kayıplar yaşan Egeli turizmcilerin bayramda yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını ifade etti.

İşler, "Yerli turistin önceliği, tatil için tercihi Ege oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Tatilin 9 güne uzamasının Ege turizmine ikinci doping etkisi yaptığını vurgulayan Mehmet İşler, şu bilgileri verdi:

"Bu bayramda Egeli turizmcinin yüzü yerli turistle gülecek diyebiliriz. Bildiğimiz kadarıyla tur satışları günler öncesinden doldu. Yerli turistin önceliği, tatil için tercihi Ege oldu. Yurt dışı pazarda tarihi düşüş yaşayan bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı."

Türkiye genelinde 15 milyon turistin seyahat ettiğini, bunun 5 milyonunun Ege kıyılarına gelmesinin beklendiğini aktaran İşler,  "İç turizm hareketliliğiyle elde edilecek, 20 milyar lira dolayında gelir ekonomiye önemli bir katkı olacaktır. Ege Bölgesi’ne de 5 milyar lira bırakacak, Türkiye ekonomisine de can suyu katacaktır. Bu hareketlilik toplumsal anlamda moral ve motivasyonu da artıracaktır." ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir