Yurt dışında kişi başı 584 dolar harcandı

Türk vatandaşları yurt dışında kişi başı ortalama 584 dolar harcarken, paket turları tercih edenler seyahatini kişisel olarak organize edenlerden daha çok ödedi. Yurt dışında ortalama konaklama süresi ise 9,4 gece oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜİK verilerine göre, Türk vatandaşlarının geçen yıl yurt dışında yaptığı kişi başı ortalama turizm harcaması 584 dolar olarak gerçekleşti.

Seyahatini kişisel olarak organize eden vatandaşlar, kişi başı ortalama 528 dolar harcarken, paket turla gidenlerin harcaması kişi başı ortalama 789 doları buldu.

Geçen yıl yurt dışına çıkan 8 milyon 383 bin vatandaş, yüzde 80,4'ü kişisel, yüzde 19,6'sı paket tur kapsamında olmak üzere toplamda 4 milyar 896 milyon dolar harcadı.

Ortalama konaklama 9,4 gün

Geçen yıl en çok yüzde 43,3 ile gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla yurt dışına çıkıldı. Bunu sırasıyla yüzde 23 ile akraba ve arkadaş ziyareti, yüzde 21,5 ile iş seyahatleri takip etti.

Türk vatandaşlarının gittikleri ülkelerde ortalama 9,4 gece konakladığı kayıtlara geçti. En uzun süreli konaklama Suudi Arabistan'da yapılırken bunu KKTC, Irak ve Almanya izledi.

Suudi Arabistan'a en çok hac/umre için ziyaret gerçekleştirilirken, KKTC'ye en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler, Irak ve Almanya'ya ise en çok akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla gidildi.