'Kay'a 10 milyon euroluk kredi

EBRD ile Kay markası ile bilinen Mar Tüketim Maddeleri arasında 10 milyon euroluk finansman anlaşması sağlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nca (EBRD), Kay markasıyla bilinen süt ürünleri üreticisi Mar Tüketim Maddeleri İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne 10 milyon euro kredi verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.  

Merkezi Londra'da bulunan EBRD tarafından yapılan açıklamada, şirkete 10 milyon euro değerinde kredi verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı, finansmanın şirketin üretim kapasitesinin artırılmasına, lojistik yönetimini iyileştirilmesine, su ve enerji kaynaklarını daha işlevsel şekilde yönetebilmesine katkıda bulunacağı kaydedildi.  

EBRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, konuya ilişkin açıklamasında "Finansmanımız Kay'ın daha güçlü ve etkili bir pazar oyuncusu olmasını sağlayacak. Aynı zamanda bu durum Türkiye'nin süt ürünleri sektöründe rekabeti artırırken, şirketin tedarikçileri ve dağıtımcıları arasındaki ilişkiyi güçlendirecek, müşterilere daha da kaliteli ürünleri sunmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı. 

Kay Genel Müdürü Ergün Ayhan ise "EBRD'nin desteğiyle yeni tesisimizde ticari üretimi başlatacağız. Ayrıca bu yatırımla taze keçi sütünü tesisimizin yakınındaki keçi çiftliğimizde üretip paketleyebileceğiz" bilgilerini verdi.  

Açıklamada, EBRD'nin Türkiye'de bu zamana kadar farklı sektörlerde 160 projeye yaklaşık 6 milyar euro değerinde yatırım yaptığı kaydedildi.