10 yılda 100 milyon yolcu hedefliyor

Formula 1 mantığını gerçekleştirmek istediklerini kaydeden TAV Yönetim Kurulu Başkanı Şener, 45 milyon olan yolcu sayısını 100 milyona çıkarma hedefinde olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, 10 yıl içinde 100 milyon yolcu hedeflediklerini, şu an 45 milyon yolcuya ulaşmış durumda olduklarını belirtti.

Okan Üniversitesi'nin "Girişimcilik Dersleri"ne konuk olan Şener, Türkiye'deki yönetim tarzının trafik sıkışıklığına benzediğini ve bunu değiştirmek istediğini belirterek, "Trafikte yeşil ışık yandığı zaman en öndeki arabanın hareket eder, arkalardaki arabalar ise daha sonra hareket edebilir.

Ne var ki, Formula 1'e gittiğinizde, yine kuyruk görürsünüz ama yeşil ışık yandığı zaman bütün arabalar aynı anda hareket ederler. Çünkü herkes o yeşil ışığa focus olmuştur. TAV'da Formula 1 mantığını gerçekleştirebilmek istiyoruz. 10 yılda 10 havalimanı işletiyor olacağız dedik, bu hedefimize ulaştık. Şimdi de diyoruz ki, hedefimiz 10 yıl içinde 100 milyon yolcuya ulaşmak. Şu an 45 milyon yolcuya ulaşmış durumdayız" diye konuştu.

İstanbul hava trafiğinin üçüncü havalimanına ihtiyaç duyacağına değinen TAV Başkanı, burada zamanlama konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Şener, "Atatürk Havalimanı'nın şehir içinde olması çok önemli bir avantaj. Havalimanı projesinin Kanal Projesi ile birlikte açıklanmasının bu proje ile birlikte entegre olduğunu gösteriyor. Şu an için Atatürk Havalimanı bu kapasiteyi karşılıyor" diye konuştu.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir