20 milyonluk açık, İspanyol Prosegur'u Türkiye’ye çekti

Türkiye'de 400 bin civarı alarm sistemi kullanıcısı bulunduğunu aktaran Metin Kastro, "20 milyona yakın iş yeri ve hane bulunduğunu düşünürsek bu Avrupa'ya kıyasla son derece düşük" dedi. (Leyla İlhan)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Para ve değerli eşya taşımacılığı, fiziki güvenlik, alarm sistemleri ve siber güvenlik olmak üzere 4 ana iş kolunda hizmet veren İspanyol Prosegur, alarm sektöründeki açığı kapatmak üzere Türkiye’ye geldi.

Türkiye’de alarm sistemi kullanma penetrasyonu yüzde 2’lerde olduğunu belirten Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, Avrupa’da ise bu oranın yüzde 9-11 bandında, Amerika’da ise yüzde 20’nin üzerinde bulunduğunu belirtti. Türkiye’de ise halihazırda 400 bin civarı alarm sistemi kullanıcısı bulunduğunu aktaran Metin Kastro, “20 milyona yakın iş yeri ve hane bulunduğunu düşünürsek bu oran Avrupa’ya kıyasla son derece düşük. Prosegur olarak bizim hedefimiz Türkiye'nin alarm ve güvenlik hizmetleri alanındaki potansiyelini arttırmaktır” dedi.

Türkiye’de pazarı şu anda 3 büyük markanın domine ettiğini aktaran Kastro, “Prosegur için öncelikli hedef her zaman “hizmet” olduğu için, agresif satış ve iletişim politikalarından ziyade tüketiciyi bilgilendirme ve bilinçlendirme gayesi güden bir markayız. Kısa vadede sektör liderliği gibi bir hedefimiz bulunmuyor. Prosegur Türkiye olarak sağlam ve emin adımlarla büyüyerek 5 yıl sonra pazar ikincisi olarak sektörde yer almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bağlayıcı sözleşme yapmayacak

Prosegur Türkiye olarak bağlayıcı sözleşmeler yapmayacaklarını açıklayan Kastro, taahhütsüz olarak kullanıcılarına hizmet vereceklerini belirtti. Prosegur olarak Türkiye ekonomisine ve pazar koşullarına güvendiklerini ifade eden Metin Kastro, stratejik yatırımcı olduklarını dolayısıyla kısa vadeli değil 40-50 yıllık bir bakış açısıyla planlarını yaptıklarını söyledi. “Bir ülkenin ekonomik hayatı boyunca inişler ve çıkışların olması doğaldır” diyen Kastro “Dolayısıyla işinize uzun vadeli bakıyorsanız ülkeye ne zaman girdiğiniz değil, ülkeye olan genel güveniniz ön plana çıkar” ifadesini de kullandı.

Elektrik kesilse de sistem çalışıyor

Türkiye’de alarm sistemleri ve kamera sistemleri özelinde hizmet verdiklerini aktaran Metin Kastro, ayrıca Türkiye’de kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri sunacaklarını aktardı. Böylece herhangi bir talep ya da şikayette birden fazla kişiyle görüşmeye gerek kalmadığını aktaran Kastro, “Tüm süreç boyunca size atanan bir müşteri temsilcisi ile muhatap oluyorsunuz” dedi. Gece görüş kameralı hareket detektörlerinin de şu an Türkiye’de standart olarak sunan tek firma olduklarını söyleyen Kastro, “Yüksek kalitede video çekmeye başlayarak kullanıcıya ve alarm merkezine gönderiyor. Böylece Türkiye’de yüzde 90’lara varan asılsız alarmların önüne geçilmiş oluyor” diye konuştu. Metin Kastro, bunun dışında uzun süreli elektrik ve internet kesintilerine karşı sistemlerinin 72 saat boyunca çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir