Akçansa'nın yarıyıl satış geliri 546,7 milyon TL

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding'in Alman HeidelbergCement  ile çimento alanındaki iştiraki Akçansa'nın Genel Müdürü Hakan Gürdal, kentsel dönüşüm ve büyük projelerin desteğiyle bu yıl yüzde 6-7 büyüme öngörülen çimento sektöründe olumlu trendin gelecek yıl da sürmesinin beklendiğini; 2014'te üçüncü köprü, metro inşaatı ve büyük toplu konut gibi spesifik projelerin tedariğinde öne çıkmayı hedefleyen Akçansa'nın Çanakkale Limanı'nda da yatırım planladığını söyledi.

Akçansa'nın yarıyıl değerlendirmesi ve önümüzdeki dönem beklentileriyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Gürdal, "Türkiye'de çimento iç pazarı, yılın ilk yarısında yumuşak geçen kış ayları ve düşük baz etkisiyle yüzde 16 civarı büyüdü. Kış aylarında gözlenen düşük baz etkisinin yılın geri kalanında normale dönmesiyle, büyümenin biraz yavaşlayarak sürmesini bekliyoruz" dedi ve ekledi:

"Çimentoda iç tüketimin bu yıl yüzde 6-7 artışla 60 milyon tonun üzerine çıkmasını bekliyoruz. İhracat ise yüzde 8 civarı artışla 13-14 milyon ton civarında gerçekleşebilir."
Toplantıda verilen bilgiye göre, Türkiye'de yaklaşık 75 milyon tonluk yıllık çimento üretimi içinde Akçansa yaklaşık 7.5 milyon ton ile yüzde 10 civarı pazar payına sahip.
Gürdal, çimento sektörünün 3. köprü, 3. havaalanı, Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projeler ve kentsel dönüşümün desteğiyle 2014'te de büyümesini sürdürmesinin beklendiğini ifade etti. Gürdal, "Akçansa olarak 3. köprü, metro inşaatı, çok büyük toplu konut ve altyapı projeleri gibi spesifik projelerin tedarikinde öne çıkmak 2014'te de ana hedefimiz" diye konuştu.

Gürdal, bu kapsamda 2014-2015 yıllarında Akçansa'nın İstanbul'a yapılacak 3. köprü projesinin 1 milyon metreküp üzeri hazır beton tedarikini gerçekleştireceğini söyledi.
Akçansa 3. köprü ve bununla bağlantılı Avrupa yakası otoyollarının yapımı projesinin hazır beton işini üstlenmişti. Gürdal'ın verdiği bilgiye göre, proje için yıllık 500 milyon metreküp civarı hazır beton tedarik edecek olan Akçansa bünyesindeki Betonsa'nın yıllık 5 milyon metreküp civarı hazır beton üretimi bulunuyor. Gürdal, Akçansa olarak üçüncü havalimanı projesinin tedariği ile de ilgilendiklerini söyledi.