Aktif büyüklüğü 3 milyar lirayı aştı

Kalkınma Bankası yılın ilk yarısında 3 milyar lira aktif büyüklüğü aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün yılın ilk yarısında aktif büyüklüğü 3 milyar lirayı aştı. Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bankanın ana faaliyet alanı olan kredilerde hacmin son bir yılda yüzde 43 artarak 2,2 milyar lira seviyesine ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Bankanın ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği başta olmak üzere imalat ve hizmet sektöründe özel müteşebbis yatırımlarının finansmanına uzun vadeli cazip fonlarla destek verilmeye devam edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, yılın ilk yarısında bankanın net bankacılık faaliyet gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 61,3 milyon liraya yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk yarısında bankanın net karı 5 kat artarak 22,6 milyon liraya olarak gerçekleştiği bildirilen açıklamada, yeni kredi planlamasının geçen yıla göre yüzde 57 artarak bu yılın ilk yarısında 443 milyon lira ulaştığı ifade edildi. Bu dönem kredilerin yüzde 55'inin KOBİ'lere dönük toptan bankacılık yöntemiyle finans sektörüne kullandırıldığı belirtilen açıklamada, kredilerin yüzde 35'inin enerji sektörüne, yüzde 9'unun imalat sanayine ve yüzde 1'inin de turizm sektörüne kullandırıldığı bildirildi.

Açıklamada, bankanın başka bir faaliyet alanı olan teknik destek ve danışmanlık kapsamında ise çeşitli kamu-özel nitelikli kurumlara eğitim programları gerçekleştirildiği, farklı yöre ve sektörlere yönelik olarak alınan fizibilite hazırlama taleplerinin karşılandığı bildirildi. Bankanın istikrarlı ve sağlıklı büyümeyi sürdüreceğinin ifade edildiği açıklamada, banka olarak ülke kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecekleri kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir