Alman Prime Development’tanTürkiye’ye 1 milyar dolar yatırım

Şirket CEO’su Artuğ Çetin, Türkiye’deki dördüncü AVM’lerini Sivas’ta 200 milyon lira yatırımla kuracaklarını belirterek söz konusu yatırım ile birlikte Türkiye’deki portföy büyüklüklerinin 600-650 milyon dolara ulaşacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENER KARADENİZ-İSTANBUL 

Alman gayrimenkul yatırım şirketi Prime Development CEO’su Artuğ Çetin, Türkiye’deki dördüncü AVM’lerini Sivas’ta 200 milyon lira yatırımla kuracaklarını belirterek söz konusu yatırım ile birlikte Türkiye’deki portföy büyüklüklerinin 600-650 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Çetin, 2-3 yıl içinde yapacakları yeni yatırımlarla bu tutarın 1 milyar dolara ulaşacağını belirtti. Çetin, bugüne kadar Türkiye’de sadece AVM yatırımı yapan şirketin önümüzdeki dönemde konut ve ofis projeleri gibi farklı gayrimenkul yatırımlarına da girmeyi planladığını belirtti. Prime Development’ın Sivas’ta yapacağı yeni AVM yatırımıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Çetin, “Son yedi, yedi buçuk yılda Türkiye’de yaptığımız yatırımların karşılığını bulduk. Bu nedenle Türkiye’ye çok ciddi sıcak bakıyoruz. 15 ülkede 2.5 milyar doların üzerinde gayrimenkul yatırımımız var. Bu portföyün yüzde 20’sini Türkiye’ye ayırmış durumdayız. Bu da Türkiye’ye verilen önemin en temel göstergesi” dedi. Toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Primemall SivasPark AVM içinde; süpermarket, yerli ve yabancı markaların bulunduğu mağazalar, sinema ve restoranlar, eğlence alanları yer alacak. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 120 mağaza ile hizmet vermeye hazırlanan projenin mimari tasarımı A Tasarım tarafından yapılıyor. Sivas şehrinin simgesi haline gelen Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek tasarlanan projede yerel dokuya ait izler yer alacak.

Sivaslı 13 işadamı ile ortak oldu
Toplantıda verilen bilgiye göre, Primemall SivasPark AVM’nin ortağı olan Sivas Yatırım Ortaklığı A.Ş, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 13 işadamının katılımıyla kuruldu. Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ adına konuşan ve aynmı zamanda Sivas Sanayi Odası Başkanı olan Osman Yıldırım “Sivas için bu proje çok büyük önem taşıyor. Yatırımın şehrimize yapılmış olması hem ekonomik açıdan hem de yaratacağı istihdam olanakları açısından çok kıymetli. Prime Development ile işbirliğimize ileriki dönemde farklı şehirlerde, farklı projelerde devam edebiliriz. Bu proje ile Alman bir yatırımcıyı Türkiye’ye getirdik. Bu girişim Anadolu’daki diğer yatırımcılara örnek teşkil etmeli. Anadolu’nun duygusallığı ile Avrupa’nın profesyonelliğini bir araya getirdik.” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir