Almanlardan Balıkesir'e 120 milyon euroluk yatırım

Alman PD Group 120 milyon euro yatırımla Balıkesir'de cam elyaf, kompozit ve fiberglas tesisi kuracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şişecam'ın ortak yatırım için görüştüğü Alman PD Group Balıkesir'de 120 milyon euro yatırımla cam elyaf, kompozit ve fiberglas üretim tesisi kuracak.

Şişecam Almanya merkezli PD Group ile Türkiye'de bir cam elyaf fabrikası yatırımı konusunda görüşmeler yürütüyordu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, PD Group'un Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde 120 milyon euroluk yatırım yapacağı ve yatırımın "stratejik yatırım" kapsamında değerlendirileceği belirtildi. 

Açıklamada, Şişecam ile ilgili bir bilgi yer almadı. Laboratuardan üretime kadar büyük bir tesis kurmayı planladıklarını belirten PD Group Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, "Cam elyaf, kompozit ve fiberglas üreteceğiz... Malzemeyi satamayacağımız diye bir korkumuz veya faktör yok. Ürettiğimiz ürünleri Almanya, Amerika, Çin, Rusya'ya uçak, otomobil ve spor sektörüne veriyoruz. Traktör kabininde kullanılıyor. Her cep telefonunda 8 gram cam elyaf var. Milyarlarca telefon var" dedi. 

Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, Ağustos ayında Reuters ile yaptığı söyleşide, PD Group ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Birkaç konuda kararlarını bekliyoruz. Aksi bir durum görmüyoruz. Kısa bir süre sonra onda da bir netleşme olacaktır" demişti.

Konuyla ilgili Şişecam yetkilileri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir