Arçelik'in kârı beklentilerin altında

Arçelik'in birinci çeyrej net kârı yüzde 1 artışla 131.2 milyon TL ile beklentilerin hafif altında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arçelik'in  birinci çeyrek net kârı, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 1 artışla 131.2 milyon lira olurken, beklentilerin hafif altında gerçekleşti.

              
Reuters anketine göre, Arçelik’in zayıf iç talebe karşın, TL'deki değer kaybının ihracat gelirlerini desteklemesiyle yaklaşık 140 milyon lira net kâr,  2.73 milyar lira da satış geliri açıklaması bekleniyordu.
              
Arçelik’in Cuma akşamı KAP’a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrekte satış gelirleri ise yüzde 15 artışla 2.8 milyar lira oldu.
              
Şirketin faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, cironun 1.03 milyar lirası Türkiye, 1.77 milyar lirası ise uluslararası satışlardan elde edildi. Buna göre, yurtiçi satışlar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 4.8 gerilerken; uluslararası satışlar ise yüzde 31.4 artış kaydetti.
              
Arçelik’in ilk çeyrekte FAVÖK marjı geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 10.4’ten yüzde10.5’e yükselirken; net kâr marjı ise yüzde 5.5’ten yüzde 4.8’e geriledi. FAVÖK ise yüzde 16 civarı artışla 293 milyon lira olarak gerçekleşti.
              
Şirketin web sitesinde yer alan yatırımcı sunumuna göre, 2014 yılında ana faaliyet bölgelerinde aynı kalan ya da artan pazar payı bekleyen Arçelik, beyaz eşya satış adedinde Türkiye’de yüzde 0 ile 2 arası; uluslararası pazarlarda ise yüzde 8 üzeri artış öngörüyor. 
Arçelik, 2014’te ciroda TL bazında yüzde 10; FAVÖK marjında da yüzde 10.5 ve üzeri artış bekliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir